Quantcast

http://picasion.com/

Ακυρώθηκε η περιβαλλοντική μελέτη του λατομείου στο Ξηρολίβαδο - Ανακοίνωση του ΠΟΞ

Ακυρώθηκε πριν λίγες μέρες από το Συμβούλιο της Επικρατείας η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης του λατομείου που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στο Ξηρολίβαδο. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολίβαδου: «Η 17η Ιανουαρίου 2018, ημέρα εορτασμού του πολιούχου της πόλης μας της Βέροιας αποδείχθηκε ιδιαίτερα
σημαντική για τους κατοίκους και τους φίλους του Ξηρολιβάδου, αλλά και για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Βέροιας. Έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια δικαστικής διαμάχης με την εταιρία «ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ», ακυρώθηκε επιτέλους από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία είχε εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία υπέρ-λατομείου στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρολιβάδου και σε χώρο που βρίσκεται εντός της ζώνης Natura 2000. 

Από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι του χωριού με μπροστάρη τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου και τα προηγούμενα κυρίως συμβούλια ξεκίνησαν ένα άνισο δικαστικό αγώνα με μια εταιρεία κολοσσό, όσο επέτρεπαν τα οικονομικά του Ομίλου. Τη σκυτάλη πήρε επάξια η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με τη κυρία Ουσουλτζόγλου και η νυν με τον κύριο Βοργιατζίδη και τελικά η δικαίωση αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο παράσημο για όσους δεν άφησαν την υπόθεση στην τύχη της.

Εκπροσωπώντας τους κατοίκους του Ξηρολιβάδου το ΔΣ του ΠΟΞ θέλει να εκφράσει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του στις προηγούμενες διοικήσεις του Ομίλου και τους νομικούς τους εκπροσώπους –κυρίως το συγχωριανό μας δικηγόρο Γιώργο Γεωργίου- που ανέδειξαν το πρόβλημα και ξεκίνησαν τον τιτάνιο αγώνα.

Ευχαριστούμε το συγχωριανό μας Γιάννη Σιμανίκα που με τη βοήθειά του, τις τεχνικές και επιστημονικές του γνώσεις, τις υποδείξεις και τη συμπαράστασή του συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την ευτυχή για το Ξηρολίβαδο κατάληξη της υπόθεσης.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες των κατοίκων και των μελών του ΠΟΞ στην πρώην και τη νυν Δημοτική Αρχή που με τη νομική της εκπροσώπηση ολοκλήρωσε με επιτυχία την ακύρωση της απόφασης για τη δημιουργία του λατομείου.

Τέλος, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε το νομικό εκπρόσωπο του Δήμου Βέροιας κύριο Γιώργο Παπαστεργίου για τους νομικούς του χειρισμούς που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό.

Η ευόδωση των προσπαθειών μας αποτελεί και φόρο τιμής στους συγχωριανούς μας που αγωνίστηκαν για την υπόθεση αλλά έφυγαν από τη ζωή πριν την τελική δικαίωση. 

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ