Quantcast

http://picasion.com/

Από τους Πόντιους Βέροιας στη ντρίμπλα του Ντένις Μπέργκαμπ

Ξεκίνησε την καριέρα του στους Πόντιους Βέροιας. όπου παρέμεινε τρεις περιόδους και ξεχώρισε για το ταλέντο του στα αμυντικά καθήκοντα. Το 1994, στα 21 του χρόνια, έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, στον παρέμεινε 3,5 χρόνια, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα ενώ αγωνίστηκε και στους πρώτους αγώνες της ομάδας στο Champions League. Το 1998, η επιβεβαίωση της καλής του πορείας ήρθε με τη μεταγραφή του στη Νιούκαστλ, στην οποία αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία, τις περισσότερες φορές ως βασικός, μέχρι το 2004. Η χειρότερη στιγμή της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ήταν η ντρίμπλα που δέχθηκε από τον Ντένις Μπέργκαμπ. 

Πιο συγκεκριμένα, ήταν 2 Μαρτίου του 2002 με την Άρσεναλ να ταξιδεύει στο Σεντ Τζέιμς Παρκ για να αντιμετωπίσει τη Νιούκαστλ, στην οποία τότε αγωνιζόταν ο Νίκος Νταμπίζας. Οι Κανονιέρηδες ήδη είχαν αρχίσει την αντεπίθεση τους με συνεχόμενες νίκες που στο τέλος θα τους βοηθούσαν να προσπεράσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να επιστρέψουν στους τίτλους στο Νησί, κατακτώντας παράλληλα και το νταμπλ. Εκείνη την ημέρα, 16 χρόνια πριν, ο Ολλανδός άσος της Άρσεναλ, Ντένις Μπέργκαμπ θα άνοιγε το σκορ για τους Κανονιέρηδες με ένα απίστευτο γκολ που έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Με μια αδιανόητη ντρίμπλα πάνω στον Νταμπίζα που δεν... περιγράφεται, ο Μπέργκαμπ θα περάσει τον Έλληνα αμυντικό και θα πλασάρει τον Σέι Γκίβεν ανοίγοντας το σκορ για την Άρσεναλ που έφυγε νικηφόρα με 2-0 από τη Βορειοανατολική Αγγλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ