Quantcast

http://picasion.com/

Αφύπνισε τους Βεροιώτες ο Σάββας Καλεντερίδης εν όψει του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Με ένα βροντερό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ως μήνυμα στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας πως «δεν μπορείτε άλλο να καταστρέφετε την Ελλάδα», έκλεισε την ομιλία του στη Βέροια ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο πρώην στρατιωτικός και μετέπειτα εκδότης, αρθρογράφος και συγγραφέας, έπειτα
από πρόσκληση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ημαθίας (Αστυνομικών-Λιμενικών-Πυροσβεστών) Σ.Α.Σ.Α.Ν.Η., πραγματοποίησε, το πρωί του Σαββάτου 20/1, ομιλία στην Εληά, με θέμα «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και οι προκλήσεις για τον Ελληνισμό Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη-Σκοπιανό-Αλβανικό».
Τον ομιλητή προλόγισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πέτρος Τσικόπουλος, όπου και έκανε μια σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ πολλών παρεβρισκομένων, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Χρήστος Σιμούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας Απόστολος Μούρτης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, Στρατηγοί ε.α., Στρατιωτικοί, μέλη του Σ.Α.Σ.Α.Ν.Η.
Ξεκινώντας από το κεφάλαιο Μέση Ανατολή - Μεσοποταμία - Ιράκ - Συρία, την πολιτική των ΗΠΑ και της Ρωσίας, τη συνεργασία Ρωσίας - Ιράν - Τουρκίας, που ως γεγονότα έφτασαν να επηρεάζουν άμεσα την Κύπρο και την Ελλάδα, έφτασε στη νέα γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας και την παρακμιακή πορεία του Ελληνισμού.
«Όταν οι πολιτικοί μας ανοίγουν χαραμάδες, αυτές κάποτε θα γίνουν πύλες», είπε χαρακτηριστικά σχετικά με ασάφειες και παράθυρα που έμεναν ανοιχτά από Ελληνικής πλευράς κατά την υπογραφή συμφωνιών τις προηγούμενες δεκαετίες.
Καταλήγοντας πως και το σημερινό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αν δεν το χειριστούμε σωστά θα έρθουν τα χειρότερα. «Αν δε συνέλθει το πολιτικό σύστημα θα μας λεηλατήσουν. Το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Φτάσαμε σε σημείο να γίνουμε περίγελος των Σκοπιανών και των Αλβανών».
Και συνέχισε αναφερόμενος σε μια πιθανή εξέλιξη αν επιτρέψουμε την ονομασία Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων, «Θα απαιτήσουν συνδιαχείριση της Βεργίνας, της Πέλλας και της Αμφίπολης με τον διορισμό επιτρόπων, γιατί αυτοί θα είναι Κράτος και εμείς Περιφέρεια. Το Σκοπιανό είναι επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών. Μην εμπιστεύεστε κανέναν. Είναι μέρος της διαδικασίας συρρίκνωσης του Ελληνισμού.
Οι πολίτες είναι αποκλεισμένοι από όλους τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Μια λύση είναι η συμμετοχή στο Συλλαλητήριο ως μήνυμα στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας πως "δεν μπορείτε άλλο να καταστρέφετε την Ελλάδα"».
Κλείνοντας με την ανάγκη της Ελλάδας για μια καινούρια μεγάλη ιδέα. Μια ιδέα που θα μπορούσε όπως είπε να πραγματοποιήσει χωρίς επεκτατικές κινήσεις. Να διεκδικήσει τον έλεγχο των θαλάσσιων ζωνών (βλ. χάρτη). Ξεκινώντας από την Αλβανία με ενεργοποίηση της συμφωνίας, με την Ιταλία που έχουμε οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα, τη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Κύπρο. Οριοθέτηση με βάση το διεθνές δίκαιο. Έτσι όλες οι χώρες της Μεσογείου θα έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και η μόνη χώρα που θα δυστροπεί θα είναι η Τουρκία, μεγαλώνοντας έτσι η Ελλάδα την διαπραγματευτική της ισχύ στο τραπέζι. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια μεγάλη Ελλάδα που μπορεί να ευημερήσει.». Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις του κοινού. Δείτε φωτογραφίες:








































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ