Quantcast

http://picasion.com/

Χαμός στον ποντιακό γλέντι της Μίεζας Κοπανού

Στην κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων «Γκαντίδη» πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο ετήσιος χορός του συλλόγου «ΜΙΕΖΑ», το Σάββατο στις 16 του Δεκέμβρη. Από την πρώτη δοξαριά της ποντιακής λύρας του Ματθαίου Τσαχουρίδη, αλλά και του δικού μας λυράρη Κωνσταντίνου Κακουλίδη και με την μαγευτική, ομολογουμένως
φωνή του Αλέξη Παρχαρίδη, και ως τα ξημερώματα επικρατούσε στην πίστα συνεχώς το αδιαχώρητο. Τα χορευτικά του συλλόγου, με πρωτεργάτη τον δάσκαλο μας κ. Βασίλη Ασβεστά ενθουσίασαν το κοινό, το όποιο προσέφερε το αυθόρμητο και παρατεταμένο χειροκρότημα του καθ’ όλη την διάρκεια της χοροεσπερίδας. Αξιοσημείωτη ήταν η δραματοποίηση ηθών και εθίμων του ποντιακού ελληνισμού.
Δυνατά, με την ψυν , οι χορευτές συμπυκνώσαν τους πόθους ενός ολοκλήρου λαού και ταυτόχρονα διαχρονικού σύμβολου του αγωνιζόμενου ανθρώπου «Οι νέοι σου, δεν κείτονται στο χώμα. Γέννηκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Γέννηκαν ιδέες που ορίζουν τη βουλή σου και την πραξιά. Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα, το περασμένο, το τωρινό, το μελλούμενο…» Ν. Καζαντζάκης ¨Η ράτσα¨. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας προσδοκά στην βοήθεια σας προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια που έχει θέσει. Ο ετήσιος χορός του συλλόγου στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και θα θέλαμε να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φορείς και τους συλλόγους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας.
Να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δ. Βέροιας κ. Γιώργο Σοφιανίδη, την Δημοτική Σύμβουλο Δώρα Μπαλτατζίδου, τον Πρόεδρο τοπικής κοινότητας Πατρίδος κ. Σιδηρόπουλο Γιάννη, Πρόεδρο του ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας κ. Αντώνη Καγκελίδη, το μέλος της τοπικής κοινότητας Κοπανού κ. Σπύρο Μπαλτατζίδη, το μέλος της τοπικής κοινότητας Χαρίεσσας κ. Σταύρο Γεωργιάδη, την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, την Εύξεινο Λέσχη Επισκοπής, την Εύξεινο Λέσχη Μαρίνας, την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας, την Εύξεινο Λέσχη Κοπανού, Εύξεινο Λέσχη Ειρηνούπολης , τον ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΥ, , το Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου, τον Σύλλογο Ποντίων Ζερβοχωρίου «Ποντιακά Νιάτα», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ», τον Σύλλογο Ποντίων Πλατέως «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαρίεσσας « Άγιος Δημήτριος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκαδίων «ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ», τον Σύλλογο Ποντίων Λουτροχωρίου, τον Σύλλογο Ποντίων Νέου Προδρόμου και τον Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ