Quantcast

http://picasion.com/

Βεσυρόπουλος: Προσπαθεί να παραπλανήσει τους αγρότες με τεχνάσματα η κυβέρνηση

Για αδράνεια, ολιγωρία και αναβλητικότητα, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος με ερώτηση που κατέθεσε εκ νέου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητά να του απαντήσει, για το αν και πότε θα καταβληθούν αποζημιώσεις στους παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών της Ημαθίας
και της Πέλλας, που η παραγωγή τους καταστράφηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) του περασμένου Ιουλίου.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, στην ερώτηση του επισημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι, έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες, από την προηγούμενη ερώτηση που κατέθεσε, δεν έχει λάβει καμία απάντηση ενώ δεν του έχει κοινοποιηθεί το πόρισμα αλλά και η γνωμοδότηση της Ομάδας Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε γραπτή ερώτηση με Αρ. Πρ. 8853/19 - 9 - 2017 αλλά και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, με Αρ. Πρ. 945/20 - 9 - 2017, και ζητούσε να του κατατεθεί το αντίγραφο του πορίσματος και της γνωμοδότησης της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τις επιπτώσεις αυτών των ακραίων φαινομένων.

Σε δήλωση του ο βουλευτής Ημαθίας, ανέφερε:

«Η στάση και η τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, προσβάλει βαθύτατα τους παραγωγούς ροδακινών και νεκταρινιών της Ημαθίας και της Πέλλας. Αντί η κυβέρνηση να σταθεί υπεύθυνα, ως όφειλε, τηρώντας τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και να αποζημιώσει τους αγρότες που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) του περασμένου Ιουλίου, με τεχνάσματα και δικαιολογίες προσπαθεί να τους παραπλανήσει. Ζήτησα εγγράφως, από τον Υπουργό, μέσω Κοινοβουλευτικής διαδικασίας, να μου κοινοποιηθεί το πόρισμα αλλά και η γνωμοδότηση της Ομάδας Εργασίας που συστήθηκε με αντικείμενο τη διερεύνηση των επιπτώσεων των ακραίων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις) στην παραγωγή των ροδακίνων και νεκταρινιών. Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει τίποτα. Δυστυχώς, οι αγρότες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο ανάλγητη και αδιάφορη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που μέλημα της είναι να επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους και να μοιράζει ψίχουλα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΘΕΜΑ: «Κωλυσιεργία και ολιγωρία της κυβέρνησης στο ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών της Ημαθίας και της Πέλλας»

Κύριε Υπουργέ,

Η κυβέρνηση επιδεικνύει αδράνεια, ολιγωρία και αναβλητικότητα στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών της Ημαθίας και της Πέλλας, που η παραγωγή τους καταστράφηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) του περασμένου Ιουλίου.

Με την υπ΄ αριθμ. 7925/89183/24-08-2017 απόφασή σας, συστήθηκε Ομάδα Εργασίας το έργο της οποίας, με καταληκτική ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου, ήταν η γνωμοδότηση για τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις) στην παραγωγή.

Υπενθυμίζω ότι, κατέθεσα γραπτή ερώτηση με Αρ. Πρ. 8853/19 - 9 - 2017 αλλά και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, με Αρ. Πρ. 945/20 - 9 - 2017, και ζητούσα να μου κατατεθεί το αντίγραφο του πορίσματος και της γνωμοδότησης της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τις επιπτώσεις αυτών των ακραίων φαινομένων. Παρά το γεγονός ότι, έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες, απάντηση δεν έχω λάβει τόσο εγώ όσο και οι παραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας. Όπως επίσης, δεν έχει κατατεθεί και δημοσιοποιηθεί το πόρισμα αλλά και η γνωμοδότηση της Ομάδας Εργασίας.

Είναι σαφές ότι, οι αγρότες και οι παραγωγοί ροδακίνων και νεκταρινιών της Ημαθίας και της Πέλλας αισθάνονται προσβεβλημένοι από αυτή τη συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία αποφεύγει να δώσει όχι μόνο λύση στο πρόβλημα αλλά και απαντήσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός


1. Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών της Ημαθίας και της Πέλλας, η παραγωγή των οποίων καταστράφηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις);

2. Ενώ το πόρισμα και η γνωμοδότηση της Ομάδας Εργασίας, ολοκληρώθηκε και προφανώς κατατέθηκε στον Υπουργό, γιατί δεν δημοσιοποιείται, όπως επιβάλλεται εκ των πραγμάτων;


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ