Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βεροιώτες που «έφυγαν» το 2017

Η φετινή χρονιά, που σε λίγες ημέρες μας αφήνει, πήρε μαζί της, ορισμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι «ταξίδεψαν» για την γειτονιά των αγγέλων. Άνθρωποι που διακρίθηκαν ο καθένας ξεχωριστά στην επιχειρηματική, πολιτική, αθλητική, κοινωνική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου. Έμποροι, λογιστές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, αθλητές και άλλοι. Κάποιοι
χάσανε συζύγους, τέκνα, αδερφούς, φίλους, αγαπημένα πρόσωπα. Οι εκλιπόντες υπάρχουν μέσα από την μνήμη του προσωπικού ίχνους που άφησε ο καθένας τους στην πόλη μας και των ανθρώπων που τους αγάπησαν. Διαβάστε αναλυτικά ένα μικρό αφιέρωμα για όλους εκείνους που «έφυγαν» από την ζωή:
ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 
17-6-2017
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες που σημάδεψαν την σύγχρονη ζωή της Βέροιας, ταξίδεψε για την «Γειτονιά των Αγγέλων». Ο αγαθός «γίγαντας» με την μεγάλη καρδιά, δεν ζει πλέον ανάμεσά μας. Ο Λάζαρος Αθανασιάδης, που έγινε ευρύτερα γνωστός με το προσωνύμιο «Λάζος» πέθανε σε ηλικία 60 ετών.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΣΑΝΗ 
17-12-2017
Η εκλιπούσα, η οποία έφυγε από την ζωή σε νεαρή ηλικία, είχε έντονη επιχειρηματική και κοινωνική δράση. Ήταν ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ψηφιακών υπηρεσιών «Χρώμα Creations», μέσω της οποίας επιμελήθηκε μεγάλου αριθμού ποιοτικών διαφημιστικών εκτυπώσεων, αφισών, περιοδικών, βιβλίων και άλλων ψηφιακών εκδόσεων, αλλά και του εστιατορίου «AVATON», ένα παραδοσιακό κτίσμα στην περιοχής της Μπαρμπούτας, το οποίο θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχαν δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από επιτυχημένη επιχειρηματίας, είχε δυναμική παρουσία στον Πολιτισμό, καθώς είχε ενεργή συμμετοχή στον Σύλλογο Ηπειρωτών Νομού Ημαθίας, Κηδεύτηκε στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία συγγενών και φίλων από την Θεσσαλονίκη, τη Βέροια αλλά και την Ήπειρο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΝΤΖΕΒΙΔΗΣ 
11--1-2017
Μια ξεχωριστή προσωπικότητα που λάτρευε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Ο Γιάννης Ιντζεβίδης, ένας άνθρωπος του πνεύματος που αγαπούσε το βιβλίο και τις επιστήμες, ταξίδεψε για την Γειτονιά των Αγγέλων. Ο εκλιπών, αν και ήταν συνταξιούχος στο επάγγελμα, προσέφερε καθημερινά και αφιλοκερδώς πολύτιμες υπηρεσίες, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι για την επιτυχία της Βιβλιοθήκης. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κομνήνιο, με τα αγαπημένα του πρόσωπα να τον αποχαιρετούν για τελευταία φορά.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ
19-11-2017

Την απώλεια του ιστορικού μέλους και επίτιμου Προέδρου Μιχάλη Μαρμαρά θρήνησε ο Σ.Χ.Ο. Βέροιας και σύσσωμη η τοπική κοινωνία. Ο εκλιπών έφυγε πλήρης ημερών, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και τον σύλλογο. Eπρόκειτο για μία σπουδαία φυσιογνωμία της μεταπολεμικής Βέροιας, με πλούσια προσφορά στην κοινωνική ζωή του τόπου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ
8-11-2017

Σε ηλικία μόλις 38 χρονών ο αγαπητός πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σαράφης, ημέρα των Αρχαγγέλων, αναχώρησε για την «Γειτονιά των Αγγέλων». Προ ημερών είχε δει την Θεοτόκο ολόλαμπρη να τον καλεί να λειτουργήσει στο Ουράνιο Θυσιαστήριο. Λίγες ωρες πριν αναχωρήσει για τον ουρανό ζήτησε να κοινωνήσει κι ήταν πολύ καλοδιάθετος. Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη και βύθισε στο πένθος τους κόλπους της Εκκλησίας.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΝΤΙΡΗΣ
12-11-2017
Θλίψη σκόρπισε στον δημοσιογραφικό κόσμο της Ημαθίας η είδηση του θανάτου του Απόστολου Γκαντίρη. Ο ιδιοκτήτης του FM Νάουσα «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών και η κηδεία του τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νάουσας.
ΘΩΜΑΣ ΚΟΥΤΕΡΗΣ
23-10-2017

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Θωμάς Κούτερης. Γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1941 και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το εμπόριο οικοδομικών υλικών, παντός είδους εμπορεύσιμων προϊόντων, εμπορευμάτων και αντικειμένων (από το 1960), στη Βέροια. Είχε έντονη δράση στην πολιτική, στην οικονομική και στην αθλητική ζωή του τόπου.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΕΛΙΔΗΣ
8-12-2017

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Βέροιας προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού Ηλεκτρολόγου Κώστα Τσακελιδη. Ο εκλιπών έφυγε αιφνίδια σε ηλικία μόλις 57 ετών. Υπήρξε ένας δραστήριος άνθρωπος με αρχές και ηθικές αξίες. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και πάντα χαμογελαστός.

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΙΔΗΣ
7-09-2017

Μια από τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες και πρωτεργάτης της ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα, ο ιατρός Αρίσταρχος Τσαμασλίδης απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 81 ετών. Γεννημένος το 1936, ο Αρίσταρχος πρόσφερε απλόχερα τις πολύτιμες γνώσεις του στους συνανθρώπους, από τη Βέροια και το Πολυδένδρι όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Μάλιστα, δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2015 ένα ντοκιμαντέρ στα πλαίσια εκδήλωσης προς τιμήν του από τη Μακεδoνική Εταιρεία Ομοιθεραπευτικής (ΜΕΟ) στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ
14-9-2017

Τον πρόωρο χαμό της Αλεξάνδρας Παναγιωτίδου, κόρης της αξέχαστης Νικολέτας Κάβουρα, θρήνησε η ελληνική γυμναστική. Η εκλιπούσα άφησε την τελευταία της πνοή στο Κατάρ, όπου ζούσε και εργαζόταν με επιτυχία τα τελευταία χρόνια ως φωτορεπόρτερ. Γεννημένη το 1979 στη Βέροια, η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου – Κάβουρα μεγάλωσε μέσα στα γυμναστήρια, αφού μητέρα της ήταν η χορογράφος των Εθνικών ομάδων ρυθμικής γυμναστικής Νικολέτα Κάβουρα, η οποία «έφυγε» εξίσου πρόωρα από τη ζωή… Η Αλεξάνδρα είχε συνεργαστεί με την Ε.Γ.Ο. ως επίσημη φωτογράφος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Πάτρας το 2007, καθώς και στο διεθνές μίτινγκ ρυθμικής της Καλαμάτας το 2008 και 2009, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί ως υπάλληλος στην Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.. Από το 2011 εργαζόταν στην Ντόχα του Κατάρ, καλύπτοντας με τον φωτογραφικό φακό της για λογαριασμό των διοργανωτών όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνταν στο εμιράτο. Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με επίσημη ανακοίνωσή της εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για τον χαμό της Αλεξάνδρας Παναγιωτίδου – Κάβουρα και συλλυπήθηκε την οικογένεια και τα συγγενικά της πρόσωπα. Το χαμόγελό της θα μείνει για πάντα στη μνήμη όσων είχαν τη χαρά να τη γνωρίσουν.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΡΟΥΠΚΟΣ
10-6-2017

Μεγάλη θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας σκόρπισε η είδηση του χαμού του Γρηγόρη Τρούπκου. Λογιστής στο επάγγελμα, ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Ημαθίας και με μεγάλη αγάπη στη «Βασίλισσα του Βορρά» που στήριζε και ακολουθούσε σ' όλα τα γήπεδα της Ελλάδας, αλλά και πρωτεργάτης της ίδρυσης του Συνδέσμου φιλάθλων της ομάδας. Ο Γρηγόρης «έφυγε» νικημένος από την επάρατη νόσο, μόλις στα 30 του χρόνια. Τα συλλυπητήριά τους για τον «άδικο χαμό» του μέλους της ΝΟΔΕ Ημαθίας, Γρηγόρη Τρούπκου, εξέφρασαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟΔΕ Ημαθίας στην οικογένεια και στους οικείους του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΑΔΗΣ
6-6-2017

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην τερματοφύλακας της Βέροιας Γιώργος Μασάδης μετά από νοσηλεία του στην Αθήνα, αφού το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του. Ο Γιώργος Μασάδης υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της «Βασίλισσας του Βορρά». Υπηρέτησε την ομάδα της Βέροιας για 15 ολόκληρα χρόνια (1966-1981).
ΤΑΚΗΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
20-3-2017
Τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του Τάκη Γιοβανόπουλου εξέφρασαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟΔΕ Ημαθίας στην οικογένεια και τους οικείους του. Ο Τάκης Γιοβανόπουλος υπήρξε ένας αγωνιστής της ΝΔ. Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας. Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια του και την αγάπη του για τα κοινά.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΓΑΝΗΣ
18-7-2017

Σε ηλικία 52 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Παγάνης, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της Βεροιώτικης νύχτας από τα τέλη της δεκαετίας του '80 μέχρι τις αρχές του 2000. Έγινε αρχικά γνωστός ως dj με εξαιρετικές μουσικές γνώσεις, ενώ αργότερα υπήρξε πρωτεργάτης σε μαγαζιά που έγραψαν ιστορία στην πόλη, με πιο χαρακτηριστικό το Wild Rose. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Βασίλης έδωσε τη μάχη με την επάρατη νόσο και τελικά έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς και τους εκατοντάδες φίλους του.

ΜΑΡΙΑ ΤΕΛΛΙΔΟΥ 
5-9-2017
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην κοινωνία της Βέροιας η είδηση του χαμού της Μαρίας Τελλίδου. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε σκαλιά στην Καλλιθέα επί της οδού Κομνηνών. Η άτυχη γυναίκα υπέστη ανακοπή την ώρα που περπατούσε. Η Μαρία ήταν μια δραστήρια,
πάντα χαμογελαστή και ιδιαίτερα αγαπητή κοπέλα στη Βέροια, με έντονη παρουσία τα τελευταία χρόνια στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ 26-5-2017
Θλίψη σκόρπισε τη Βέροια η είδηση του θανάτου του Γιώργου Βλαχογιάννη, του γνωστού επιχειρηματία που έχει συνδέσει το όνομα της οικογένειας Βλαχογιάννη με τον κινηματογράφο, το θέατρο και τον πολιτισμό. Ιδιοκτήτης του ιστορικού κινηματογράφου ΣΤΑΡ, του πρώτου και μοναδικού εναπομείναντα κινηματογράφου της Βέροιας, όπου εργαζόταν εκεί καθημερινά, μαζί με τη σύζυγό του, τον αδελφό του και τα δυο του παιδιά, Ιφιγένεια και Θωμά, που συνεχίζουν την παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ