Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βάζει φωτιές στη Β’ Εθνική η κατάθεση του Καλαϊτζίδη

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Ακουσα με μεγάλη προσοχή χθες τον Κυριάκο Θωμαϊδη, στο ρεπορτάζ που μετέφερε για την εμπλοκή τεσσάρων ποδοσφαιριστών σε κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού και την συσχέτιση της υπόθεσης με την κατάθεση Καλαϊτζίδη για «οκτώ ομάδες και παράγοντες στο κύκλωμα στοιχηματισμού». Για όποιον έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη των υποθέσεων «Koriopolis» και «συμμορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο», δύο πράγματα έρχονται αμέσως στο μυαλό του:

Για πρώτη φορά μπαίνουν στο κάδρο της συζήτησης περί στημένων αγώνων οι ποδοσφαιριστές, προκειμένου να επιβεβαιωθεί κι αυτό που πρόσφατα είπε η εισαγγελέας Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, ότι δηλαδή «δεν γίνεται να στήνονται παιχνίδια χωρίς την συμμετοχή ποδοσφαιριστών»
Οσα είπε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης στην αθλητική εισαγγελέα, κ. Ευαγγελία Λιάσου, είναι πολύ πιθανό, όπως και η κατάθεσή του για την υπόθεση –τότε- της «εγκληματικής οργάνωσης», να βοηθήσουν την έρευνα και να δρομολογήσουν πολύ σημαντικές εξελίξεις.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από το δεύτερο. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί υπήρξε ένας συγκεκριμένος τρόπος αντίδρασης, από συγκεκριμένες πλευρές, από την πρώτη στιγμή που ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου έκανε τις γνωστές, πλέον, καταγγελίες, αμέσως μετά τον αγώνα με τον Αιγινιακό.

Προσπάθησαν αρκετοί να αποδομήσουν αυτές τις καταγγελίες, με το επιχείρημα ότι υπήρξε ιδιοτέλεια από πλευράς Καλαϊτζίδη, διότι έκανε τις καταγγελίες μετά από ήττα της ομάδας του και όχι σε κάποιον άλλο, ουδέτερο χρόνο.

Ένα επιχείρημα, βέβαια, που δεν μπορεί να σταθεί και αποδεικνύει, μάλλον, την ιδιοτέλεια, έως και την ανοησία όσων το επικαλέστηκαν.

Για τον απλούστατο λόγο ότι κάποιον που πηγαίνει και δίνει στοιχεία στον εισαγγελέα για στημένα παιχνίδια, του το πιστώνεις ως πρωτοβουλία ώστε να ενθαρρύνεις και όποιον άλλο έχει στοιχεία να πάει και να κάνει το ίδιο.

Δεν τον αμφισβητείς, δεν τον ειρωνεύεσαι, δεν του καταλογίζεις σκοπιμότητα, χωρίς καν να ξέρεις τι θα πει στις δικαστικές αρχές…

Διότι, απ’ ό,τι φαίνεται, ανάμεσα στα άλλα που είπε ο Καλαϊτζίδης στην αθλητική εισαγγελέα, έδωσε και λεπτομέρειες -για να πάμε και στο πρώτο- για τον τρόπο με τον οποίο στήνονται κάποια παιχνίδια, ο οποίος ταιριάζει με τα αποτελέσματα της έρευνας που οδήγησε στους τέσσερις ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι εδώ υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία και είναι, τουλάχιστον, βιαστικό και επιπόλαιο να ισχυριστεί κάποιος πως όσα κατήγγειλε ο Καλαϊτζίδης, τα κατήγγειλε για να αποπροσανατολίσει μετά από μια ήττα της ομάδας του και να δημιουργήσει εντυπώσεις…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ