Quantcast

http://picasion.com/

Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας στη Σόνια Θεοδωρίδου

Για το άσχημο παιχνίδι που της έπαιξε η μοίρα μίλησε η κορυφαία Βεροιώτισσα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Η ταλαντούχα καλλιτέχνις έχασε την δίδυμη αδελφή της σε τροχαίο. Η ίδια οδηγούσε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρήκε τον θάνατο η αδελφή της. Η μοίρα σας έχει παίξει παράξενα παιχνίδια. Χάσατε τη δίδυμη αδερφή σας σε τροχαίο ενώ οδηγούσατε εσείς. «Το 2014, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, με κάλεσαν σε ένα κονσέρτο στο Κιλκίς κι έπεισα την αδερφή μου να έρθει μαζί μου. Εκεί λίγο έξω από το Κιλκίς μια νταλίκα ήρθε πάνω μας. Το αμάξι μας έκανε 10 τούμπες σε ένα χωράφι. Η αδερφούλα μου έμεινε 16 μήνες σπασμένη στην Εντατική του ΚΑΤ στον αυχένα και κατέληξε. Τα καταλάβαινε όλα μέχρι τελευταία στιγμή και πάλευε. Ενας καλοσυνάτος άνθρωπος, μια σπουδαία οδοντίατρος. Φυσικά μετά το τροχαίο παραιτήθηκα από το πανεπιστήμιο του Βερολίνου όπου δίδασκα και κάθε μέρα ήμουν στο προσκεφάλι της, μέχρι το τέλος. Δεν το έκανα από καθήκον, αλλά γιατί το ήθελα».
Τι θυσίες κάνατε για την καριέρα σας;
«Στην κηδεία του πατέρα μου τραγουδούσα στο εξωτερικό και στην κηδεία της μάνας μου στα εγκαίνια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ξέρετε τι πόνος ήταν αυτός, να μην μπορείς να ακυρώσεις τη συμμετοχή σου;»
Γιατί φύγατε από το Βερολίνο;
«Μετά τον θάνατο της αδερφής μου ένιωσα την ανάγκη να ριζώσω κι εδώ. Να έχω κι ένα σπίτι στην Αθήνα. Έφτιαξα στην περιοχή του Ζωγράφου (Μπισκίνη 37) έναν πολυχώρο δράσεων, το πολιτιστικό κέντρο Καλλιστώ. Σε αυτόν τον χώρο κάνουμε μια ολιστική μουσική θεραπεία για παιδιά και ενηλίκους.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ