Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Βασίλης Δήμας στις 30/12 στο «Voice»

Ραγίζει η καρδιά μου και σπάει - Τηλ. Κρατήσεων: 6982063111
Μια ακόμη μεγάλη έκπληξη μας επεφύλασε το κορυφαίο μπουζουξίδικο της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως ανακοινώθηκε, αυτό το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στην αρένα του «Voice» θα εμφανιστεί ο Βασίλης Δήμας. Ο λαϊκός τραγουδιστής θεωρείται από τα ανερχόμενα
αστέρια της Ελληνικής μουσικής και έχει πολύ μεγάλο φανατικό κοινό στην πόλη μας. Τα τραγούδια του «Ραγίζει η καρδιά μου και σπάει» και «Πάλι» έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες και ήδη απαριθμούν εκατομμύρια κλικ στο YouTube.  Μια βραδιά που αναμένεται να γίνει χαμός. Το τηλέφωνο κρατήσεων είναι: 6982063111

Λίγο λόγια για τον δημοφιλή καλλιτέχνη: Ο Βασίλης Δήμας (γεν. Πειραιάς, 29 Δεκεμβρίου 1982) είναι Έλληνας στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Το ενδιαφέρον του για την μουσική αναπτύσσεται στην παιδική του ηλικία, όπου μαθαίνει κιθάρα και σπουδάζει στη Σχολή Εγχόρδων Οργάνων του Αττικού Ωδείου. Μόλις ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, έγραψε σ’ ένα κασετοφωνάκι με μια κιθάρα κάποια τραγούδια του, και απευθύνθηκε δισκογραφική εταιρία Universal.
Μετά από έξι μήνες από την πρώτη του συνάντηση με τους υπεύθυνους της δισκογραφικής, ειδοποιήθηκε ότι υπήρχε ενδιαφέρον για την χρήση του πρώτου μουσικού κομματιού από Έλληνα τραγουδιστή για τον προσωπικό του δίσκο.
Έτσι, στην ηλικία των 19 ετών, υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο ως στιχουργός στην Universal και σε λίγο διάστημα, το πρώτο τραγούδι «Πέρνα», ένα ζεϊμπέκικο, να ερμηνεύεται από τον γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη, το Στέλιο Ρόκκο.

Παράλληλα με την μουσική, σπουδάζει στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2004. Συνέχισε τις πανεπιστημιακές του σπουδές με την εγγραφή του μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεωρητικών Μαθηματικών του ίδιου πανεπιστημίου, ενώ έχει διδάξει ως καθηγητής Μαθηματικών στη μέση εκπαίδευση.

Η συνεργασία του στη συνέχεια με μεγάλα ονόματα του χώρου, καταδεικνύουν το ενδιαφέρον και την αναγνωρισιμότητα που σύντομα αποκτά. Παραχωρεί τραγούδια του που ερμηνεύονται από καλλιτέχνες όπως ο Νότης Σφακιανάκης, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Διονύσης Σχοινάς, η Καίτη Γαρμπή, ο Γιώργος Αλκαίος, η Λίτσα Γιαγκούση, ο Χρήστος Μενιδιάτης, ο Ανέστης Μάντας, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Στέλιος Ρόκκος, η Πέγκυ Ζήνα, η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Χρύσπα.
Αν και σχετικά νέος, κατάφερε σε διάστημα λίγων ετών, να έχει στο ενεργητικό του ως δημιουργός, 10 πλατινένιους και διπλά πλατινένιους μουσικούς δίσκους, καθώς και 2 χρυσούς δίσκους.

Ως επαγγελματίας τραγουδιστής, έχει ερμηνεύσει τραγούδια και έχει συνεργαστεί, κυρίως με τον Νότη Σφακιανάκη, αλλά και τον Σταμάτη Γονίδη. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται επί σειρά ετών με τον Νότη Σφακιανάκη, ενώ έχει παράλληλα εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Το κέντρο του σύμπαντος» από την δισκογραφική εταιρία Label 7 που ανήκει στην Legend.

Περιλαμβάνει 11 τραγούδια σε στίχους και μουσική του ίδιου του δημιουργού. Στο τραγούδι «Θυμάμαι», ο Βασίλης Δήμας τραγουδά ντουέτο με τον Σταμάτη Γονίδη.
Επίσης του έχουν δώσει μουσικά τραγούδια οι Σταμάτης Γονίδης, Γιώργος Μουκίδης, Τάκης Μπουγάς, Βίκυ Γεροθόδωρου και άλλοι μουσικοί τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Εκτός της κιθάρας, γνωρίζει να παίζει μπουζούκι, μπαγλαμά, ηλεκτρική κιθάρα, σάζι, ούτι και πλήκτρα. Απάνθισμα δημιουργιών του είναι τα ακόλουθα γνωστά τραγούδια: «Το σύστημα», «Δεν μεγαλώνω», «Απόψε χωρίζω», «Κλείνω τις κουρτίνες», «Διεφθαρμένη συνουσία», «Δύσκολοι καιροί», «Ξέχασέ με», «Έτσι είναι ο έρωτας καρδιά μου», «Αγγελούδι», «Αδελφέ μου», «Δεν είμαι σαν τους άλλους», «θα περάσει κι αυτό», «Πάλι», «Έννοια σου», «Τρελός για 'σένα», «Τώρα σε ψάχνω παντού», «Πάρτα», «Ήταν τρελός», «Πέρνα», κ.α.

Ο Σταμάτης Γονίδης και ο Νότης Σφακιανάκης σε συνεντεύξεις τους έχουν αναφερθεί για το δημιουργικό του ταλέντο. Συγκεκριμένα ο Γονίδης έχει δηλώσει: "Δεν έχει γράψει ακόμα και δεν έχει τραγουδήσει θα δείτε στην πορεία. Εγώ δεν έχω πέσει έξω σε προγνωστικά καλλιτεχνών". Ο Νότης Σφακιανάκης έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ότι κατατάσσει τον Βασίλη Δήμα πως τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν "Το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού αφού έχει τρομερό ταλέντο σε τέτοια νεαρή ηλικία να γράφει τόσο μεγάλα κοινωνικά τραγούδια".

Η πορεία του στον χώρο της μουσικής αποδεικνύει κυρίως τον έντονο κοινωνικό προβληματισμό για θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, καταγγέλλοντας διάφορες καταστάσεις.

Σε συνέντευξή του έχει πει:"Στην εποχή μας το ήθος κι η αισθητική έχουν κατακρεουργηθεί. Υπήρξαν κάποιοι καλλιτέχνες και συνθέτες που έκαναν μεγάλο κακό. Μαζί τους και αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα Μέσα Μαζικού Επηρεασμού-Εθισμού και καθορίζουν το 90% της ζωής στη χώρα. Εκεί οφείλεται το κακό. Στο ότι υπήρξαν λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις. Αλλά για μην είμαστε μόνο κατήγοροι, δεν είναι εύκολο να υπάρξουν ξανά τραγουδιστές όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Στράτος Διονυσίου κ.ά. Σήμερα πολλοί ατάλαντοι θεωρούνται ταλαντούχοι, και εν γένει η μετριότητα έχει αναχθεί σε τελειότητα… Οι μη γνωρίζοντες καλά την ελληνική γλώσσα έχουν ταυτίσει το «έντεχνος» με το «ποιοτικός». Λάθος! Έντεχνος είναι αυτός που ενυπάρχει στην τέχνη.
Τα νησιώτικα του Γιάννη Πάριου είναι άτεχνα; Έντεχνο για μένα είναι αυτό που μιλάει στην ψυχή σου."

Το 2010, κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δουλειά του καλλιτέχνη, σε μουσική και στίχους του ίδιου του δημιουργού και με ένα ντουέτο στο τραγούδι "Θυμάμαι" με τον Σταμάτη Γονίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ