Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο αδιάφορος Βεροιώτης και η ζεστασιά των τετράποδων

Ξημερώματα Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2017 στην οδό Ανοίξεως. Ένα περασμένης αισθητικής τριθέσιο σαλονάκι, έχοντας υπηρετήσει επί σειρά πολλών ετών το σκοπό του, κατέληξε στο πεζοδρόμιο, δίπλα στους κάδους ανακύκλωσης. Εκεί τον βόλευε, εκεί αποφάσισε ο συμπολίτης μας να τον ξεφορτωθεί. Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Αρκετοί
είναι οι συμπολίτες μας που ξεφορτώνονται στα πεζοδρόμια στρώματα, έπιπλα, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές. Εικόνες που «μαυρίζουν» την εικόνα της πόλης που εμείς κινούμαστε. 
Οι μόνοι που χάρηκαν φαίνεται να είναι οι δυο χαριτωμένοι τετράποδοι φίλοι, που βρήκαν ένα καινούριο μαλακό κρεββάτι να απολαύσουν τον ύπνο τους.
Λέτε ο συμπολίτης μας να είδε την ανακύκλωση «αλλιώς», του τύπου τίποτα δεν πάει χαμένο και επέλεξε αντί να καταλήξει στη χωματερή, να εξυπηρετήσει και να ζεστάνει τα τετράποδα της γειτονιάς; Οκ, πέρασε η μόδα, μη χάσει και τη χρηστική του αξία!

Φανταστείτε με τόση βροχή που πέφτει αυτές τις μέρες στη Βέροια, τι βάρος θα έχει πλέον αυτός ο καναπές ή ένα στρώμα που θα αφήσετε στο δρόμο εκτεθειμένο; Ξέρετε ότι τα σκουπίδια μας μεταφέρονται σε ΧΥΤΑ εκτός Ημαθίας και ότι πληρώνουμε τη μεταφορά τους με το βάρος; 

Όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές στο παρελθόν, όταν θέλετε να πετάξετε ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ) και κλαδιά - χόρτα που προκύπτουν από κηπουρικές εργασίες πρέπει να επικοινωνείτε με το τμήμα Καθαριότητας του δήμου Βέροιας στο τηλέφωνο 2331350634. Τους ενημερώνετε και έρχονται και τα παίρνουν με ραντεβού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ