Quantcast

http://picasion.com/

Δημοσκόπηση βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό - Πως κατανέμονται οι έδρες στην Ημαθία;

Προβάδισμα της τάξεως των 9,4 ποσοστιαίων μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις Τάσεις Δεκεμβρίου της MRB. Η μέτρηση έγινε με πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας. Πραγματοποιήθηκε
από 1 έως 8 Δεκεμβρίου 2017. Αν επαληθευτεί η συγκεκριμένη δημοσκόπηση στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν, τότε θα έχουμε μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις στην Ημαθία. 
Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη κερδισμένη θα είναι η ΝΔ που λόγω του μπόνους των 50 εδρών βγάζει τρεις έδρες στο νομό, ενώ μεγάλος χαμένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη κατανομή δεν βγάζει ούτε μια έδρα. 
Μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά, διότι τα ποσοστά του βρίσκονται σε διψήφια νούμερα. 
Άρα το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε το 3-0-1. Κοινώς, και οι τρεις κυβερνητικοί Βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου αποχαιρετούν τη Βουλή. Διαβάστε αναλυτικά τι δείχνει η πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 30,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,3%
Κίνημα Αλλαγής: 10,1%
Χρυσή Αυγή: 6,8%
ΚΚΕ: 6,5%
Ένωση Κεντρώων: 2,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 2,1%
Πλεύση Ελευθερίας: 1,5%
Λαϊκή Ενότητα: 1%.
«Άλλο Κόμμα»: 2,2%
«Αδιευκρίνιστη Ψήφος»: 12,8% (Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 3,3% Δεν αποφάσισα - Δεν απαντώ και 9,5% Λευκό-Άκυρο-Αποχή).

Εκτίμηση ψήφου


Πότε να γίνουν εκλογές
Στο ερώτημα «Πότε θα θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές;» το 28,7% απαντά να προκηρυχθούν άμεσα, πρόωρα το 17,7% και το 41,3% στο τέλος της τετραετίας, ενώ στο ερώτημα «Πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές;» το 15% απαντά άμεσα, το 27,5% πρόωρα και το 43,7% στο τέλος της τετραετίας.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 22,1% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το 31,7%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου;



Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ