Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με μια εξαιρετική παράσταση ξεκίνησε η Εβδομάδα Μικρασιατικού Πολιτισμού στην Ημαθία

Με την εξαιρετική παράσταση «Η Μακεδονία των προσφύγων», ξεκίνησε η Εβδομάδα Μικρασιατικού Πολιτισμού, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ημαθίας. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Χώρου Τεχνών Βέροιας, πραγματοποιήθηκε ταξίδι των προσφύγων από τις αλησμόνητες πατρίδες στον
φιλόξενο τόπο της Μακεδονίας. Η αναφορά στην κάθε περιοχή ξεχωριστά μέσα από θεατρικά δρώμενα, μουσική, τραγούδια, χορό και προβολή εικόνων, έκαναν τους θεατές με τα χειροκροτήματά τους και τις εκφράσεις ενθουσιασμού να συμμετέχουν σε όσα έβλεπαν.
Εκφράσεις, μετά την παράσταση, του τύπου «μας χαλαρώσατε» ή «δεν θέλαμε να τελειώσει», μαζί με τα άπειρα συγχαρητήρια, δείχνουν το μέγεθος της επιτυχίας της παράστασης. Τα πολυπληθή τμήματα του χορού του συλλόγου Μικρασιατών, με τη συνέπεια των χορευτών του, καθώς και η χορωδία του συλλόγου, συνετέλεσαν στην επιτυχή έκβαση της παράστασης προς τέρψιν των θεατών της.
Οι διαρκείς μεταμφιέσεις ,της Μαρίας Στόκα υπό την επίβλεψη του θεατρικού παππού της Τάκη Τελλίδη ,με τους ξεκαρδιστικούς αλλά και επιμορφωτικούς διαλόγους τους, έδιναν την εύθυμη και ευχάριστη νότα της παράστασης.
Έπειτα από το καλωσόρισμα της προέδρου κας Αλεξοπούλου-Παυλίδου Αναστασίας, εισαγωγή στην παράσταση έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων που ως γνήσιος απόγονος προσφύγων της Μικρασίας, με τα θερμά του λόγια προϊδέασε όλους για το τι θα επακολουθήσει. Παρέστησαν αρχές του τόπου και αντιπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Το μουσικό σχήμα «Μελορυθμοί», οι εξαίρετοι ηθοποιοί κ. Τελλίδης Τάκης και η κα. Στόκα Μαρία, η χορωδία με χοράρχισσα την κα. Λαγιώνη Κατερίνα, τα παιδικά τμήματα χορού με δασκάλα την κα. Πανανοπούλου Τάνια, ο παρουσιαστής προβολών κ. Τούσικος Αντώνης και ο επιμελητής και εμπνευστής της παράστασης «Η Μακεδονία των προσφύγων» κ. Πανανόπουλος Φώτης ήταν οι συντελεστές της παράστασης.
Στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών λειτούργησε το χριστουγεννιάτικο παζάρι του συλλόγου, με δημιουργήματα των τμημάτων οικοτεχνίας του. Ο σύλλογος, όμως, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εθελοντές της εκδήλωσης στα παρασκήνια, τους χορηγούς και όλο τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα. 














ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ