Μαγειρεύουμε Κουνουπίδι Σουφλέ με τον Σεφ του «Βεροιώτη»

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψουμε το υψηλής διατροφικής αξίας μα... παρεξηγημένο κουνουπίδι, δίνοντάς του μια άλλη διάσταση. Ένα ωραίο πιάτο για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μας ετοίμασε μια πεντανόστιμη εκδοχή για να μαγειρέψουμε το κουνουπίδι σουφλέ. Δείτε τη συνταγή:

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Τα ξεπλένουμε και τα ζεματάμε για 5΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι. 
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι, και ανακατεύοντας συχνά με σύρμα αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. 
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι. 
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε αναμειγνύοντάς τα απαλά. 
Σε λαδωμένο πυρέξ ρίχνουμε 2 κουτάλες κρέμα και στρώνουμε κοντά κοντά τα κομμάτια κουνουπίδι. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα διάσπαρτα. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 25-30΄ στους 200 C .

Υλικά:
1½ κιλό κουνουπίδι
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα
1½ κιλό γάλα φρέσκο
6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
3 αυγά χωρισμένα
100 γρ. (½ κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις