Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λαφαζάνης: «Το εμπόριο στη Βέροια πεθαίνει»

Την Ημαθία επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 18/12 ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο πρώην υπουργός αρχικά επισκέφθηκε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στο Πλατύ, όπου είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις τόσο με την διοίκηση, όσο και με τους απλούς εργαζόμενους. Στην συνέχεια βρέθηκε στο ΚΕΜΑΕΔ και κατέληξε στην αγορά της Βέροιας όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και απλό κόσμο. Η περιοδεία του συνεχίστηκε με συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο με τον Κώστα Βοργιαζίδη, ενώ συνάντησε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Φώτη Καραβασίλη και των πρόεδρο των ΚΤΕΛ Ημαθίας Τάσο Συμεωνίδη. Ο κ. Λαφαζάνης στις 2:00 το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.
«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Ημαθία. Είχα πολύ καιρό να επισκεφθώ τη Βέροια και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που την βλέπω ακόμη πιο όμορφη. Η πρωτεύουσα της Ημαθίας ξεχωρίζει γιατί έχει ιδεολόγους και αγωνιστές πολίτες. Πήγα το πρωί στην 
Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και διαπίστωσα πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική παραγωγική μονάδα. Είναι έγκλημα να παραμένουν απλήρωτοι οι αγρότες που καλλιεργούν τεύτλα και θα πρέπει άμεσα να πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα. Από την άλλη πλευρά, έκανα μια βόλτα στην Αγορά της Βέροιας και αμέσως αντιλήφθηκα πως το εμπόριο πεθαίνει. Πνίγεται από τις πολυεθνικές, τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές».

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας άσκησε σφοδρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι είπε ψέματα και εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό. «Οι πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαθλιώνουν την κοινωνία και την φτωχοποιούν. Αυτά που λέγονται για δήθεν έξοδο από το μνημόνιο είναι η μισή αλήθεια. Τυπική θα είναι η έξοδος. Η Ελλάδα έχει δεσμεύσεις κηδεμονίας και επιτροπείας για έναν αιώνα. Μέχρι το 2060 έχει υπογράψει για πλεονάσματα 2%. Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα κόμμα που έχει δυναμική και οι δημοσκοπήσεις που μας δείχνουν χαμηλά είναι κατευθυνόμενες. Έχουμε απευθύνει συνεργασία σ' όλα τα αριστερά κόμματα που αντιστέκονται σε μνημονιακές επιλογές, όπως αυτό της «Πλεύσης Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βρει ανταπόκριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ