Quantcast

http://picasion.com/

Ξεσήκωσαν όλη τη Βέροια οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης

Το πανάρχαιο δρώμενο των Μωμόγερων αναβίωσε στη Βέροια το πρωί του Σαββάτου 30/12 η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. Η νύφη, η γριά, ο γέρος, η αρκούδα, ο κυνηγός, ο αστυνομικός, ο διάβολος, ο γιατρός και οι χορευτές της Λέσχης, ξεσήκωσαν όλο το κέντρο της Βέροιας χορεύοντας με συνοδεία λύρας, νταουλιού και άλλων παραδοσιακών οργάνων και
πειράζοντας τον κόσμο με φιλιά και αλευρώματα. 
Από τους Μωμόερους δε γλύτωσε ούτε ο Δήμαρχος Βέροιας, που τον πέτυχαν στον πεζόδρομο και αφού τον αλεύρωσαν τον έβαλαν στο χορό. Σε πολλά σημεία της πόλης έκαναν στάση στήνοντας χορό και παρασέρνοντας μαζί τους τον κόσμο. Έπειτα από μια πολύωρη περιπλάνηση, κατέληξαν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου και στήθηκε όπως κάθε χρόνο γλέντι με σουβλάκια και χορό. Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης κατάφεραν για μια ακόμη χρονιά να μετατρέψουν ολόκληρη την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή, παρουσιάζοντας το δρώμενο όπως ακριβώς το μετέφεραν οι πρόγονοί μας από τον Πόντο. Δείτε φωτογραφίες:























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ