Quantcast

http://picasion.com/

«Κίνημα αλλαγής» στην Ημαθία: Με στόχο την έδρα στη Βουλή

Μπορεί η πολιτική επικαιρότητα να κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς, ωστόσο, στο «Κίνημα Αλλαγής» προετοιμάζονται πυρετωδώς για το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα. Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων, βρίσκεται και η προετοιμασία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των επόµενων εθνικών εκλογών, προκειμένου να είναι
έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανές πολιτικές εξελίξεις. Η επανένωση του χώρου και η κοινωνική δυναμική που καταγράφει το εγχείρημα ίδρυσης του νέου ενιαίου φορέα, φαίνεται μάλιστα να αποτελεί για πολλούς σημαντικό κίνητρο για την ένταξή τους στις εκλογικές λίστες του κόμματος, με ηγετικά στελέχη να υπογραμμίζουν ότι το ενδιαφέρον είναι ίσως το μεγαλύτερο των τελευταίων 5 ετών. Ήδη, κεντρικά στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής» είναι σε επαφή με τοπικά στελέχη από την Ημαθία, με στόχο το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο να έχει άρωμα διεύρυνσης, μεγάλη δόση ανανέωσης, αλλά και να στοχεύει σε ειδικά εκλογικά κοινά. Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, η ονοματολογία καλά κρατεί. 

Αναλογιζόμενοι τις δημοσκοπήσεις, η προοπτική μιας έδρας στο νομό Ημαθίας έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλά τοπικά στελέχη που καλοβλέπουν μια δυναμική ενασχόληση στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Τα ονόματα που παίζουν στα παραπολιτικά πηγαδάκια ήδη είναι πάρα πολλά και κάποιοι έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό τους σχεδιασμό. Πολιτικοί αναλυτές που γνωρίζουν καλά το σύστημα των εδρών αναφέρουν χαρακτηριστικά πως σε περίπτωση που το «Κίνημα αλλαγής» καταφέρει να σπάσει το φράγμα του 10%, τότε η έδρα θεωρείται εφικτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ