Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Υπάρχουν λίρες και κρυμμένοι θησαυροί στη Βέροια;

Αρκετές φορές, σε πολλές συζητήσεις γίνεται λόγος για λίρες και κρυμμένους θησαυρούς που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ημαθίας ή στα γύρω χωριά της περιοχής. Στη Βέροια, εδώ και χρόνια, κυκλοφορούν ιστορίες και μύθοι για κρυμμένους θησαυρούς. Ιδίως στα βουνά του Βερμίου, το ιστορικό παρελθόν της περιοχής και οι διηγήσεις για την οθωμανική
κυριαρχία, την ανταλλαγή πληθυσμών ή τον εμφύλιο, έχουν κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η περιοχή έχει κρυμμένα μυστικά. Ληστές, αντάρτες και άνθρωποι που απλώς θέλησαν να προστατεύσουν λίρες, χρυσό ή περιουσίες σε καιρούς πολέμου κρύβοντάς τις μέσα στο χώμα, έχουν γίνει πρωταγωνιστές πολλών θρύλων για χαμένους θησαυρούς, που περνούν από γενιά σε γενιά.
Έτσι, ακόμα και σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που καθοδηγούμενοι από ένα πάθος για περιπέτεια και έναν πραγματικό «πυρετό» για χρυσό, φτάνουν σε απομακρυσμένες βουνοκορφές, σκάβουν βαθιά μέσα στη γη, ξοδεύουν πολλά χρήματα για πληροφορίες και «χάρτες» και συχνά αδιαφορούν για το νόμο, στη μανία τους να βρουν τα ίχνη αυτών των κρυμμένων θησαυρών. Είναι οι «θησαυροκυνηγοί» ή «χρυσοερευνητές», όπως οι ίδιοι προτιμούν να αυτοαποκαλούνται. Για τον περισσότερο κόσμο είναι απλώς «χρυσοθήρες». Δείτε ένα video που αφορά το συγκεκριμένο θέμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ