Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα headlines του δημοτικού συμβουλίου

Η 25η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2017 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο. Πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση του έτους, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο θα κάνει παύση για την περίοδο των εορτών και θα δώσει ραντεβού με το νέο έτος. Επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι,
πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, έχουν την ευκαιρία στην προ ημερησίας συζήτηση να καταθέσουν απόψεις, προβλήματα και ότι άλλο θέλουν να ακουστεί στη συνεδρίαση, χωρίς περιορισμό στη θεματολογία.

Στις αλλαγές στην κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Με το νέο μέτρο, οι υπάλληλοι θα μπορούν μεταταχθούν σε άλλο δήμο, χωρίς την έγκριση του Δημάρχου.

Στην ανάγκη διαγραμμίσεων των δρόμων, τόσο των υπαρχόντων όσο και των νέων δρόμων που ασφαλτοστρώθηκαν, αναφέρθηκε ο Νίκος Μπέκης, ενώ ζήτησε πρόβλεψη για πάρκινγκ τις ώρες των συνεδριάσεων, για τους δημοτικούς συμβούλους που έρχονται από μακρυά.

Στις διαγραμμίσεις αναφέρθηκε και ο Αντώνης Μαρκούλης και στο οδικό δίκτυο που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Μάλιστα σχολίασε καυστικά, να θυμίσουμε σαν δήμος την Αντιπεριφέρεια πως δεν είναι μόνο για γιορτές αλλά έχει και υποχρεώσεις. 

Στη Γενοκτονία των Ποντίων και στην επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Αντώνης Καγκελίδης, θεωρώντας όσα ειπώθηκαν παράλληλα με τις συναντήσεις που πραγματοποίησε, προσβολή της μνήμης των Ποντίων που σφαγιάστηκαν. Πρότεινε μάλιστα στο δήμο να συμβάλλει στο να διδάσκονται, μέσω εκδηλώσεων και εκθέσεων, τα παιδιά των σχολείων μας την ιστορία των Ποντίων, αφού η Πολιτεία σκύβει το κεφάλι.

Ο πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου τόνισε την ανάγκη διαγράμμισης των κεντρικών δρόμων προς Φυτειά. Λόγω της πυκνής ομίχλης δεν υπάρχει ορατότητα και δεν υπάρχει η λευκή γραμμή - οδηγός των οδηγών. Ήδη έχει φύγει αυτοκίνητο από το δρόμο, όπως ανέφερε.

Με ευχές για χρόνια πολλά και καλή χρονιά, έκλεισαν σύντομα οι τοποθετήσεις και άλλων συμβούλων, καθώς ακολουθούν 65 τακτικά θέματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ