Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκδήλωση για την «Καθημερινή ζωή στην εβραική συνοικία της Μπαρμπούτας»

Διήμερο σεμινάριο με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των πολιτών για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της παραδοσιακής γειτονιάς «Μπαρμπούτα» διοργανώνει στη Βέροια το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας στις 15 και 16 Δεκεμβρίου. Οι εργασίες ξεκινούν την Παρασκευή 15
Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο και είναι ανοιχτές σε όσους και όσες επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά. 

Στην πολυπολιτισμική Βέροια και στη γειτονιά της Μπαρμπούτας για αιώνες άνθιζε η εβραϊκή κοινότητα. Μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο… Ποιοι έζησαν σε αυτή τη γειτονιά; Ποια ήταν η καθημερινότητα τους; Γι’ αυτά και άλλα πολλά θα μιλήσει ο δικηγόρος και συγγραφέας Γιώργος Λιόλιος. Ποια μουσική συνόδευε τους καημούς και τις χαρές τους; Η Γαρυφαλλιά Κατσαβουνίδου, αρχιτέκτονας και συγγραφέας θα αναφερθεί στο σεφαραδίτικο τραγούδι και το χορωδιακό σύνολο Ηχώ Βερόης θα αποδώσει τα τραγούδια. Ο Μιχάλης Σμέρνος εκπαιδευτικός με MA in English Renaissance Literature θα αναφερθεί στην στερεοτυπική αντίληψη του «Εβραίου» στο θέατρο του Σαίξπηρ (θα προβληθούν αποσπάσματα από την ταινία «ο Έμπορος της Βενετίας»). Για την αρχιτεκτονική των κτισμάτων της Μπαρμπούτας θα αναφερθεί ο αρχιτέκτονας της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Δημήτρης Ζυγομαλάς, ενώ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λυκοστράτης Βασίλης θα αναφερθεί στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. 

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκινούν στις 9.30π.μ. και περιλαμβάνουν επίσκεψη στη γειτονιά και στη συναγωγή. Στη συναγωγή, ο εκπαιδευτικός Έζρα Μπακόλα θα μιλήσει για το κτίσμα και την κοινότητα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν στο 2ο Δημοτικό Βέροιας για να μετατρέψουν τις πληροφορίες που έλαβαν σε εκπαιδευτικές δράσεις και φυσικά να προτείνουν και νέες. 


Το ΚΠΕ Νάουσας προσκαλεί τους δημότες της Βέροιας που δεν είναι εκπαιδευτικοί αλλά επιθυμούν να ενημερωθούν, να συμμετάσχουν στις εργασίες της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ