Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άναψαν τα μεσάνυχτα τα Κέδρα στη Φυτειά

Ένα πολύ παλιό τοπικό έθιμο, το Άναμμα των Κέδρων, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Φυτειά Βέροιας, το βράδυ της 23 προς 24 Δεκεμβρίου. Ένα έθιμο που συγκεντρώνει στο πανέμορφο αυτό χωριό της Ημαθίας πολύ κόσμο, που το επισκέπτεται για να ζήσει την εμπειρία. Το δρώμενο ξεκίνησε στις 12 τα μεσάνυχτα, όταν Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της
Φυτειάς Νίκος Αγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη του Συλλόγου Φυτειάς, συνοδευόμενοι από νταούλια και ζουρνάδες, ανέβηκαν στην πλατεία του χωριού, με τρόπο ιεροτελεστικό, κρατώντας αναμμένες δάδες, πήραν τις θέσεις του γύρω από τον τεράστιο σωρό με τα κέδρα και άναψαν την τεράστια φωτιά. Ο κόσμος έμεινε στην πλατεία μέχρι να σβήσει και το τελευταίο κλαδί, ενώ απόλαυσε κρασί και εδέσματα που προσφέρονταν δωρεάν.
Δείτε video και φωτογραφίες:



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ