Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου το χριστουγεννιάτικο bazaar και η ταινία του Συλλόγου ΜΑμΑ

Τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης τύπου ο Σύλλογος ΜΑμΑ Βέροιας (Μέριμνα Ατόμων Με Αυτισμό). Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη περίοδος των παιδιών και ο Σύλλογος ΜΑμΑ διοργάνωσε και φέτος δυο εκδηλώσεις, το χριστουγεννιάτικο παζάρι και την προβολή ταινίας, με αποκλειστικό σκοπό την
ενίσχυση του Συλλόγου και το χαμόγελο των παιδιών με αυτισμό όλου του νομού.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος Ελένη Γεωργιάδου -Στεφανάκη, ο Σύλλογος φέτος γιορτάζει τα δυο χρόνια λειτουργίας του, με την ευχή να συνεχίσει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα, με μοναδική έννοια του τα παιδιά. «Το παζάρι είναι εμπλουτισμένο με πολλές κατασκευές, χάρη στους εθελοντές και εθελόντριες που τα κατασκεύασαν με πολύ γούστο και μεράκι. Στεφάνια, γούρια, λικέρ, τσίπουρα, γλυκά του κουταλιού, στολίδια και άλλα αντικείμενα που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό, θα διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές, όχι μόνο για να μπορέσει ο κόσμος της Βέροιας να ενισχύσει εμάς, αλλά για να μπορέσει να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα bazaar που λειτουργούν αυτή την περίοδο προς ενίσχυση άλλων Συλλόγων».
Η πρόεδρος έκανε ξεχωριστή αναφορά στη σχεδιάστρια κοσμημάτων Λίνα Τουπεκτσή, που σχεδίασε το γούρι του 2018 ειδικά για το bazaar του Συλλόγου ΜΑμΑ, σε πολλά χριστουγεννιάτικα χρώματα. Ευχαρίστησε και την οικογένεια Βλαχογιάννη που και φέτος φιλοξενεί τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου αφιλοκερδώς αλλά και τον κόσμο της Βέροιας που είναι δίπλα στον ΜΑμΑ τα δυο αυτά χρόνια λειτουργίας του.
Πέρα από το bazaar, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9/12 (πρωί 10:30 - 13:30 Ισόγειο κινηματογράφου Σταρ και απόγευμα 17:30-21:00 1ος όροφος καφέ Σταρ) και την Κυριακή 10/12 (πρωί 10:00 -13:00 1ος όροφος καφέ Σταρ), το Σάββατο το πρωί στις 11:30, θα προβληθεί στο ΣΤΑΡ και η ταινία «Στη κορυφή του κόσμου», μια πολυβραβευμένη ταινία, άριστα μεταγλωτισμένη, με διθυραμβικές κριτικές. 
Στην προβολή της ταινίας αναφέρθηκε η η εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος του Συλλόγου και αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ημαθίας, Ειρήνη Αναγνώστου. «Είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων, γεμάτη με πολλά συναισθήματα. Για την αφοσίωση και την αγάπη προς την οικογένεια. Μπορούν να την παρακολουθήσουν και να κατανοήσουν όλα τα μηνύματα, άνθρωποι από 5 μέχρι 95 ετών. Μια ταινία με υπέροχη μουσική, τοπία, διαλόγους και φωτογραφία και πλημμυρίζει με συναισθήματα. 
Η επιλογή της ταινίας έγινε γιατί αντιπροσωπεύει αυτό που πρεσβεύει ο Σύλλογος, την αγάπη, την αφοσίωση, τους αγώνες για την ελευθερία και την αυτονομία. Και πάνω από όλα είναι για έναν καλό σκοπό, την ενίσχυση των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης με αυτισμό στο νομό μας. Γι' αυτό και υπάρχει ένα συμβολικό εισιτήριο των 3€».
Η Εύη Ακρίβου,αντιπρόεδρος της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό, έκανε αναφορά στα δυο χρόνια ζωής του Συλλόγου, που λειτουργεί όπως είπε, με πρωταρχικό στόχο του Συλλόγου η προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού. «Εδώ και δυο χρόνια μας έχει παραχωρηθεί από το δήμαρχο Βέροιας μια αίθουσα στο Ειδικό Σχολείο, όπου ένα απόγευμα την εβδομάδα, τα παιδιά που βρίσκονται σε όλο το φάσμα του Αυτισμού, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Όλα τα παιδιά συνυπάρχουν και περνούν υπέροχα και παράλληλα οι μανούλες έχουν την ευκαιρία να συναντιούνται, να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες. Μέσα στα σχέδια μας είναι να αγκαλιάσουμε τα αδέλφια των παιδιών μας και να βρουν συμπαράσταση μέσα στο Σύλλογο. Μακροπρόθεσμος σκοπός, να μπορέσουμε να λειτουργούμε κάθε μέρα και να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε περισσότερα παιδιά. Για το να πετύχουμε αυτό, υπάρχουν ακόμα κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο χώρο μας, για να βρεθούμε σύντομα κάτω από την ομπρέλα κάποιου προγράμματος της ΕΕ, για να πετύχουμε τους σκοπούς μας και να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη καθημερινότητα των παιδιών μας».


Ώρες λειτουργίας bazaar:
- Σάββατο 9 /12 (10:30 - 13:30 Ισόγειο κινηματογράφου Σταρ) και 17:30-21:00 (1ος όροφος καφέ Σταρ)
- Κυριακή 10/12 (10:00 -13:00 1ος όροφος καφέ Σταρ)
Ώρα προβολής ταινίας:
- Σάββατο 11:30



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ