Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πληρότητα 80% τις γιορτές στα ξενοδοχεία της Βέροιας - Μειωμένη η κίνηση τις υπόλοιπες μέρες

Πληρότητα πάνω από 80% μόνο όμως για τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Βέροιας, με μέσω όρο διαμονής τα δύο βράδια. Εν μέσω εορταστικής περιόδου τα ξενοδοχεία της πόλης εμφανίζουν μικρότερο αριθμό κρατήσεων την εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι την Πρωτοχρονιά, ενώ αποθαρρυντικά είναι τα
νούμερα για τα Θεοφάνεια, όταν τα προηγούμενα χρόνια τα καταλύματα της Βέροιας ήταν γεμάτα. 
Ζητούμενο για τους ξενοδόχους είναι η επέκταση της εορταστικής περιόδου, αφού η μέση διαμονή των δύο διανυκτερεύσεων δεν αρκεί για να τονώσει το κλίμα. 
«Τα προγούμενα χρόνια είχαμε 15 με 20 μέρες δουλειά. Τώρα αυτό περιορίζεται μόνο για το τρίημερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς» υπογραμμίζει με δηλώσεις του στον Βεροιώτη ο Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ημαθίας και Μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Κώστας Παπαοικονόμου.

Η Βέροια αποτελεί εδώ και καιρό παραδοσιακό τουριστικό προορισμό κυρίως για τους κατοίκους της Αθήνας, ωστόσο η κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια. «Κάποτε είχαμε όλες τις εορταστικές μέρες κόσμο. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια. Τώρα αυτό έχει περιοριστεί αφού οι περισσότεροι έρχονται για δύο το πολύ τρία βράδια, ενώ τα Θεοφάνεια δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.Στόχος είναι να επεκτείνουμε την περίοδο διαμονής στα επίπεδα του παρελθόντος με συντονισμένες ενέργειες» τονίζει ο Κώστας Παπαοικονόμου. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους η προβολή των εορταστικών εκδηλώσεων της Βέροιας και σε άλλους νομούς πρέπει να αποτελέσει κύριο μέλημα των αρμοδίων, ώστε να μην εξαρτάται η τουριστική κίνηση μόνο από το ενδεχόμενο χιονόπτωσης στα χιονοδρομικά του νομού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ