Quantcast

http://picasion.com/

Στη Βέροια για την αναοριοθέτηση έρχεται η Κονιόρδου

Στην πρόσφατη επίσκεψή του πριν από λίγες μέρες στο Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Εκεί πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Λυδία Κονιόρδου, τους τοπικούς βουλευτές, την Αγγελική Κοττραρίδη και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, όπου και συζήτησαν το θέμα της
αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας. «Η θέση μας για την αναοριοθέτηση είναι γνωστή, η Υπουργός ζήτησε να ακούσει τα επιχειρήματα και των δυο πλευρών. Εμείς αναφερθήκαμε στις καθυστερήσεις των πολιτών και του δήμου από την Αρχαιολογία. Σε κάποιο κομμάτι συμφωνήσαμε, στην ανάγκη να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες γύρω από τα 103 αρχαιολογικά σημεία και τους 4 αρχαιολογικούς χώρους. Πρόταση που θα δουλευτεί από το Υπουργείο και με τη συμμετοχή του δήμου. Συνεχίσαμε να διαφωνούμε στο κομμάτι της αναοριοθέτησης. Η διαφωνία μας παρέμεινε και έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί η αναοριοθέτηση ως απότοκος του νόμου 3028».
Ανακοίνωσε μάλιστα την πρόθεση της Υπουργού να επισκεφθεί τη Βέροια με το νέο έτος. «Την καλέσαμε να έρθει στη Βέροια για διαβούλευση με τους φορείς, μας ζήτησε κάποια προεργασία και με το νέο έτος την περιμένουμε στην πόλη μας, τόσο για την αναοριοθέτηση όσο και για την Παλιά Μητρόπολη. Επίσης, ενέκρινε τους δίδυμους λουτρώνες να μπουν σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, πράγμα που μας χαροποιεί». 

Σχόλιο του «Βεροιώτη»: Αρκεί βέβαια μέχρι τότε, να είναι ακόμα Υπουργός, καθώς με φόντο το Ελληνικό, σε πιθανό ανασχηματισμό, μάλλον η καρέκλα της... τρίζει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ