Quantcast

http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ: «Η αλήθεια για το Νοσοκομείο Νάουσας»

Από το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Προφανώς και είναι δικαίωμα η ΠΟΕΔΗΝ να θέλει να στηρίξει το σχέδιο της ΝΔ για την υγεία, εξάλλου αυτό έκαναν τα προηγούμεναχρόνια μη αντιδρώνταςούτε στην διάλυση της ΠΦΥ με τον νόμοΓεωργιάδη το 2014 αλλά ούτε και στην διαφαινόμενη από το 2010 απαξίωση του ΕΣΥ με σκοπό την πλήρηιδιωτικοποίησή του. Αυτό κάνει και σήμερα διοργανώνοντας φιέστες, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις (χολέρα στο Ελ. Βενιζέλου), σαμποτάροντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης του ΕΣΥ με απόλυτοσυμπαραστάτη το κόμμα της ΝΔ. Αυτό είναι το πολιτικόσχέδιο της ΠΟΕΔΗΝ.

Αφουγκραζόμαστε και κατανοούμε τους ανθρώπους που κατεβαίνουν στον δρόμο και αγωνιούν για το Νοσοκομείο τους και πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον και ο αγώνας τους είναι αυθεντικός.

Τους μεγαλοσυνδικαλιστές των Αθηνώνκατακρίνουμε και τα παιχνίδιατους. Ιδιαίτεραόσωνανήκουν σε κόμματα που άσκησαν την εξουσία και πολιτικές τα προηγούμεναχρόνια, που κατέστρεψαν το ΕΣΥ.

Η φημολογία ότι κλείνει το Νοσοκομείο της Νάουσας δια της αφίσας ‘’ ο τελευταίοςγιατρός να κλείσει την πόρτα’’ είναι ακόμα μια ψευδήςείδηση της ΠΟΕΔΗΝ,ιδιαίτερασήμερα που είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για πρόσληψηγιατρών στην παθολογική κλινική.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Νάουσας πριν αναλάβει η σημερινήΔιοίκηση ήταν εξόχως προβληματική. Η Τα δυο (2) τελευταία χρόνιαγίνονταιβήματα στην κατεύθυνση να υπάρξει μια προοπτική για το Νοσοκομείο μέσα στην οικονομική συγκυρία που ζούμε. Η κατάσταση του Νοσοκομείου είναι καλύτερη απ’ αυτήν του 2014 η ακόμα και παλαιοτέρωνετών ώστε να μιλάμε για υποβάθμιση.

Το νοσοκομείο της Νάουσας δεν κινδυνεύει από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά κινδύνεψε να κλείσει από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που το αποστελέχωσαν, το αποδυνάμωσαν υλικοτεχνικά και το έφεραν ένα βήμα πριν την πλήρη απαξίωσή του.

Σήμερα το νοσοκομείο στελεχώθηκε με το 80% των αποχωρήσεων που είχαν γίνει σε στελεχικό δυναμικό τα προηγούμενα χρόνια, είναι σε εξέλιξη προκηρύξειςγια πρόσληψη γιατρών , όπως σε εξέλιξη είναι και η προμήθεια αξονικού τομογράφου μέσα στο 2018.

Γίνεταιμεγάλοςαγώνας για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και στεκόμαστεκοντά στην αγωνία των συμπολιτών μας, αλλάεπειδή δεν είμαστε και χθεσινοίαντιλαμβανόμαστεπότε μια διεκδίκησηέχειαυθεντικόχαρακτήρα και πότε το καραβάνιμπορεί να μας αφήσει στην έρημο. Αυτό βέβαια δεν αφορά τους τοπικούςφορείς που θέλουμε να πιστεύουμε ότι προσεγγίζουν το θέμα με την ίδιααγωνία, προβληματισμόκαι σοβαρότητα όπως εμείς.

Στην ανέξοδηπολιτική της ΠΟΕΔΗΝ που θέλει να ξαναδεί τον Άδωνι Γεωργιάδη Υπουργό Υγείας, τους απαντάμε μαζί με τον κόσμο που αγωνιά ότι έχουμε και μνήμη και γνώση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ