Quantcast

http://picasion.com/

Συνάντηση Γιώργου Μπίκα με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας

Παρεμπόριο, συνεργασία με Επιμελητήριο, προβολή και ανάπτυξη της αγοράς
Το Επιμελητήριο Ημαθίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας είναι οι δύο βασικοί φορείς του βεροιώτικου επιχειρείν και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, μπορούν να ενώνουν δυνάμεις, προς όφελος του εμπορικού κόσμου και της τοπικής αγοράς. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της ενημερωτικής συνάντησης που είχε, μετά από αίτημά του, ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Γιώργος Μπίκας, με εκπροσώπους της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (21/11) στα γραφεία του Συλλόγου.

Σε φιλικό και συναδελφικό κλίμα, αναπτύχθηκε χρήσιμος διάλογος, ανταλλάχθηκαν πολύπλευρες απόψεις και ιεραρχήθηκαν προτάσεις, για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Βέροιας (και ευρύτερα) ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία που έχει η δημιουργική σύμπραξη Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου, για την ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών στην ίδια κατεύθυνση. Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Πλιάτσικα- Τσιπουρίδου και συνάδελφοί της, στη διοίκηση του Συλλόγου, επικεντρώθηκαν με σαφήνεια, τόσο σε γενικότερα θέματα που αφορούν τον εμπορικό κλάδο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όσο και σε ειδικότερα θέματα της τοπικής αγοράς. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπίκας έχοντας και προσωπική γνώση των εμπορικών θεμάτων της περιοχής, άκουσε και κατέγραψε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι και παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού “Επιχειρηματική Ανανέωση”, σε σχέση με την καλύτερη αντιμετώπισή των προβλημάτων του εμπορίου και των επιχειρήσεων και σε σχέση με δράσεις ενημερωτικές και δημιουργικές, που μπορούν να αναπτυχθούν με τη συνεργασία Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ
Ανάμεσα σε άλλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία και στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, της συνεργασίας για την αποτελεσματική προβολή των τοπικών επιχειρήσεων, τη διοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και εκθέσεων για τη διαφήμισή τους και την ευρεία ενημέρωση των καταναλωτών για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοπικής αγοράς, την οργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης, κατάρτισης και τεχνικών ασφαλείας, το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η αποτελεσματικότερη επικοινωνία- πρόσβαση του εμπορικού κόσμου και των επιχειρήσεων για τα θέματα του Επιμελητηρίου, η σύμπραξη για την προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, η ενθάρρυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, η πρόσβαση στην ενημέρωση για προγράμματα ανάπτυξης και η κάθε είδους συμπαράσταση και συμβουλευτική δράση προς όφελος του εμπορικού κόσμου, μέσω της ισότιμης συνεργασίας του Επιμελητηρίου Ημαθίας και του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας.

Γ.ΜΠΙΚΑΣ: ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Μπίκας ως επικεφαλής του συνδυασμού της “Επιχειρηματικής Ανανέωσης” δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ότι η συνεργασία αυτή δεν θα μείνει στα λόγια και πρόθεσή του είναι να υλοποιηθεί έμπρακτα και να τηρηθεί συνολικά. “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, προς όφελος του εμπορικού κόσμου και των τοπικών επιχειρήσεων κι αυτός είναι ο βασικός στόχος” όπως τόνισε, ενώ όντας και ο ίδιος, συνεχιστής μιας οικογενειακής εμπορικής επιχείρισης που ξεκίνησε από την καρδιά της βεροιώτικης αγοράς, αναγνώρισε ότι η δύναμη του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας πηγάζει σίγουρα από τη σύγχρονη δράση του, αλλά οφείλει πολλά και στη μακροχρόνια ιστορία του.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Να σημειωθεί ότι ο Α' Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Κωνσταντίνος Μπίκας, είναι υποψήφιος για το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ημαθίας, με τον συνδυασμό του Γιώργου Μπίκα, «Επιχειρηματική Ανανέωση», στο Εμπορικό Τμήμα, όπως και άλλα μέλη διοικήσεων των Εμπορικών Συλλόγων της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας. Οι ενημερωτικές συναντήσεις του Γιώργου Μπίκα με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων της Ημαθίας ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη, με τον Σύλλογο Νάουσας, ενώ έχει προηγηθεί συνάντηση με τον Σύλλογο Αλεξάνδρειας. Σκοπός των συναντήσεων είναι να ξεκινήσει ένας απευθείας διάλογος- δίαυλος επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, συζητώντας τα θέματα που απασχολούν τους εμπόρους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και την κάθε τοπική αγορά ξεχωριστά, με ταυτόχρονη παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού της “Επιχειρηματικής Ανανέωσης” αλλά και για να συζητηθούν προτάσεις συνεργασίας με το Επιμελητήριο και δημιουργικές δράσεις που θα ήταν εφικτό να υλοποιηθούν από κοινού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ