Quantcast

http://picasion.com/

Σε ανάσα της αγοράς προσδοκούν οι καταστηματάρχες της Βέροιας από τις χειμερινές εκπτώσεις

Αθηνά Τσιπουρίδου: "Αποκαρδιωτικός ο Οκτώβριος για τον τζίρο".
Με τους μεν καταναλωτές να προσδοκούν χαμηλότερες τιμές, τους δε εμπόρους να ελπίζουν σε ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης, ξεκίνησαν χθες οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις. Η εκπτωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου, ενώ την Κυριακή 5
Νοεμβρίου 2017 τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν προαιρετικά στη Βέροια από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.
Η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου σε δηλώσεις της στον Βεροιώτη έκανε λόγο για μείωση του τζίρου κατά 30% τον φετινό Οκτώβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2016. "Αυτόν τον μήνα παραδοσιακά οι Βεροιώτες καταναλώνουν, αφού έχουν ξεκινήσει τα σχολεία και έχουμε και τις παρελάσεις. Ωστόσο φέτος η εικόνα ήταν αποκαρδιώτικη, αφού ο μήνας που πέρασε ήταν από τους χειρότερους. Ο κόσμος δεν ξόδεψε περιμένοντας και τις ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις. Και οι συνάδελφοι καταστηματάρχες όμως ρίχνουν το βάρος στο δεκαπενθήμερο αυτό".

Έως 50% εκπτώσεις στα είδη ένδυσης και υπόδησης στη Βέροια!

Ελκυστικές είναι εξάλλου και οι τιμές που αναγράφονται στις βιτρίνες των καταστημάτων, σε μία προσπάθεια τόνωσης του κλίματος της αγοράς. Οι έμποροι στη Βέροια προχωρούν σε δελεαστικές εκπτώσεις που φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις το 40% με 50%.
"Ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο κλίμα. Οι καταναλώτες ήδη έλεγχουν από χθες τα προϊοντα που τους ενδιάφερουν και την έκπτωση που μπορούν να επωφεληθούν και περιμένουμε να αρχίζουν να ψωνίζουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ο κόσμος το περίμενε..." τονίζει με νόημα στον Βεροιώτη , κ. Τσιπουρίδου.

Προσοχή στην αναγραφή των τιμών και παραπλανητικές εκπτώσεις

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπονται επίσης η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Η παράβαση των διατάξεων περί εκπτώσεων τιμωρείται με πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ