Quantcast

http://picasion.com/

Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για τις Εκλογές του Επιμελητηρίου

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βρισκόμαστε ενώπιον μίας πραγματικής αλλαγής σελίδας στο Επιμελητήριο Ημαθίας, με την υποψηφιότητα του Γιώργου Μπίκα να αναπτύσσει μεγάλη δυναμική. Είναι η πρώτη φορά που απειλείται σοβαρά το «σύστημα διαδοχής». Πάει τόσος καιρός που η διαδοχή στο Επιμελητήριο γινόταν μέσω... «δαχτυλιδιού», που
οι νεότεροι επιχειρηματίες της Ημαθίας δεν έχουν ζήσει κάτι διαφορετικό. Γι' αυτό και πάντα στο παρελθόν οι εκλογές στο Επιμελητήριο ήταν έως και αδιάφορες, αφού γνώριζαν όλοι εξ αρχής τον επόμενο πρόεδρο! Το τελευταίο διάστημα, η πόλωση που επιχειρείται από όσους νοιώθουν ότι απειλούνται, δεν είναι η ορθή απάντηση. Δεν είναι η απάντηση που προάγει το κοινό καλό για επιχειρηματίες και πολίτες της Ημαθίας. Οι θεσμοί δεν κληροδοτούνται.

Οι επόμενες μέρες μέχρι την Κυριακή των εκλογών στο Επιμελητήριο απαιτούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Απ' ό,τι φαίνεται τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Ας σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Τη Δευτέρα πάλι θα ανατείλει ο ήλιος... πάλι θα ανοίξουν οι τράπεζες... πάλι ο επιχειρηματικός κόσμος θα βρεθεί στις δουλειές του... πάλι αντιμέτωπος με μια ζοφερή πραγματικότητα. Και στην πραγματικότητα που βιώνει η αγορά δεν χωράνε διχασμοί, παρά μόνο συνεργασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ