Quantcast

http://picasion.com/

Πρόστιμο για αφισορρύπανση και όχι για παράνομη διαφήμιση στους καταστηματάρχες της Βέροιας

Με πρόστιμο για αφισορύπανση και όχι για παράνομη διαφήμιση έφυγαν από το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας οι καταστηματάρχες ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, που θα κληθούν τώρα να πληρώσουν 80€, έναντι των 1500€ περίπου που είναι αυτό της παράνομης διαφήμισης. Οι 26 υποθέσεις που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της
Δευτέρας, αφορούσαν παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία κατά το έτος 2012.
Οι επιχειρηματίες παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και εκπροσωπήθηκαν από τη συνήγορο του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών - Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας Λίνα Μέλλιου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Το ΣΤΕ έχει κρίνει ότι ο νόμος για την παράνομη διαφήμιση προστατεύει την επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα και όχι το περιβάλλον. Οποιοσδήποτε επικαλείται το νόμο για παράνομη διαφήμιση, επικαλείται αθέμιτο ανταγωνισμό και όχι καθαριότητα. Δεν είναι το δημοτικό συμβούλιο αυτό που θα αποφασίσει για τον ανταγωνισμό μεταξύ των επαγγελματιών και η Δημοτική Αστυνομία δε μπορεί να επικαλείται κανένα νόμο για παράνομη διαφήμιση. 
Συντάσσομαι με τη θέση του Δημάρχου ότι πρόκειται μόνο για αφισορύπανση, λάβετε όμως υπ' όψιν σας και το γεγονός ότι κατά το διάστημα εκείνο δεν υπήρχε κανένας δημοτικός χώρος διαφήμισης (τα προβλεφθέντα ταμπλό), που δίνουν την ευκαιρία στους διαφημιζόμενους να κολλήσουν αφίσες νόμιμα και πληρώνοντας το τέλος διαφήμισης. Επιπλέον, οι αφίσες δεν ήταν κολλημένες σε δημοτικούς χώρους αλλά σε ιδιωτικές βιτρίνες». 
Η κ. Μέλλιου επικαλέστηκε και την ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο στο πρόσφατο παρελθόν, όταν σε 25 ίδιες περιπτώσεις, που αφορούσαν τις ίδιες παραβάσεις, έκρινε πως πρόκειται για αφισορύπανση και όχι παράνομη διαφήμιση και επέβαλε στους καταστηματάρχες το πρόστιμο των 80€.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ