Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πατσίκας: Πρέπει να δουλέψουμε για μια Βέροια πραγματική πρωτεύουσα

Ξεχάσαμε κολυμβητήριο και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, χαλάσαμε πάρκα και πλατείες
Επίθεση στη Δημοτική Αρχή της Βέροιας εξαπέλυσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζήσης Πατσίκας σχετικά με τα πεπραγμένα της διοίκησης και ειδικά τα έργα στα οποία παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα, αλλά και σε όσα απλώς... δεν έγιναν. Δείτε
αναλυτικά την τοποθέτησή του: «Καταρχήν θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα του δρόμου Συκιά – Παλατίτσια, καθώς έλαβα μια επιστολή από τον κο Χατζηευστρατίου – θα γνωρίζετε σαφώς – ότι ζητά τις απολογίες των υπαλλήλων οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι. 

Πέρα από το νομικής φύσεως ζήτημα που επικαλείστε προκύπτει κι άλλο ουσιώδες ζήτημα: Ο Δήμος απάλλαξε όλους τους υπαλλήλους από τα πειθαρχικά παραπτώματα που τους αποδόθηκαν. Αυτό το αποτέλεσμα της ΕΔΕ στάλθηκε στην ελέγχουσα αρχή η οποία κατόπιν κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους σε απολογία για παράβαση καθήκοντος. 

Δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι βάζουν μπροστά την υπηρεσία, η οποία ελέγχθηκε και απαλλάχτηκε πιθανών ευθυνών, όμως μετά από αυτή την αθώωση – ο έλεγχος στρέφεται προς το δημοτικό συμβούλιο. Κάτι δεν στέκει. Τι μπορεί να κατέθεσαν οι υπάλληλοι που ακολούθως έφερε τα ραβασάκια στους συναδέλφους. Παρακαλώ εξηγήστε.

Δεύτερον, επανέρχομαι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής γιατί στην προηγούμενη συνεδρίαση ακούστηκε ότι και αυτό της Νάουσας είναι έρημο. Ακόμα και εάν ευσταθούσε αυτή η λανθασμένη παρατήρηση, σίγουρα δεν ευσταθεί πλέον. Από τις 26/10/2017 το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τις κατά τόπους διευθύνσεις α/βαθμιας εκπαίδευσης για την «Εισαγωγή της ενότητας Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στο Ωρολόγιο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων της χώρας για το σχολικό έτος 2017/2018». 

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι φέτος θα έχουμε αθρόα μετακίνηση μαθητών από την πρωτεύουσα του νομού, αλλά και το νομό ολόκληρο, προς τη Νάουσα στο εκεί πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Εμείς εδώ, εσείς δηλαδή, διαπιστώνετε την ανάγκη αλλά δεν κάνετε τίποτα. Ούτε στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται η κατασκευή του. 

Το Κολυμβητήριο το ξεχάσαμε, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής το ξεχάσαμε, τα πάρκα τα χαλάσαμε, τις πλατείες τις χαλάσαμε...

Είπα τη λέξη πρωτεύουσα και εκεί θα επιμείνω, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να διατηρήσουμε αυτό το ρόλο στο νομό. Δεν είναι μόνο οι δημόσιες υπηρεσίες που κάνουν μια πόλη, επίκεντρο. 

Είναι το πλαίσιο, το όλο κλίμα, η οικονομική δραστηριότητα και αυτά είναι παράγοντες που ο Δήμος Βέροιας με το έργο του παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. 

Δυστυχώς και εσείς οι ίδιοι έξω από αυτή την αίθουσα ομολογείτε ότι είναι βαλτωμένος ο Δήμος μας. Όμως εσείς διαχειρίζεστε τις τύχες του! Το λέτε κι εδώ μέσα – γιατί επί της ουσίας τα μεγάλα ταμειακά υπόλοιπα του Δήμου έχουν και άλλη ανάγνωση – την ελλειμματική απορρόφηση από έργα. 

Και μια που αναφέρθηκα στο κλίμα και το πλαίσιο, θέλω να συγχαρώ την ΚΕΠΑ για αυτό το θαυμάσιο Φεστιβάλ κουκλοθέατρου, ήταν μια πολιτιστική αύρα που ήρθε στην πόλη μας και μας έκανε λίγο να νιώσουμε και πάλι πρωτεύουσα.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ