Quantcast

http://picasion.com/

Παπαδόπουλος: «Νέο φαινόμενο φέτος στη Βέροια, η κατάληψη σχολείων με κάδους»

Στις φετινές καταλήψεις, στις οποίες προχώρησαν ορισμένα Λύκεια της Βέροιας, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας το γεγονός όχι στην εκπαιδευτική του διάσταση αλλά με την αρμοδιότητά του ως αντιδήμαρχος καθαριότητας. Όπως είπε, του έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο οι μαθητές επέλεξαν φέτος να αποκλείσουν την είσοδο των σχολείων τους.
«Φέτος αντιμετωπίσαμε ένα καινούριο φαινόμενο στις καταλήψεις των μαθητών. Να χρησιμοποιούνται οι κάδοι απορριμάτων ως αποκλεισμός των σχολείων. Έτσι δημιουργήθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα στις γειτονιές των σχολείων, που παρά τις υποσχέσεις των μαθητών, δεν επέστρεψαν στη θέση τους. Ζητούμε συγνώμη στους πολίτες για την αναστάτωση αλλά αυτό τον τρόπο επέλεξαν οι μαθητές για την αγωνιστική τους διαμαρτυρία».
Στο θέμα του τσιπαρίσματος των κατοικιδίων σκυλιών αναφέρθηκε επίσης, με αφορμή το scanner που παρέδωσε σήμερα στην Αστυνομία ώστε να διευκολύνει το έργο της στον έλεγχο της τήρησης των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς όπως αυτές απορρέουν από την νομοθεσία. «Ήρθε η ώρα οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν, να στειρώσουν και να τσιπάρουν τα κατοικίδιά τους. Δεν είναι απειλή, είναι ο νόμος. Όταν αποφασίζεις να βάλεις ένα νέο μέλος στην οικογένεια όπως ένα σκυλάκι, πρέπει να διαθέσεις 50€ και να προχωρήσεις στο τσιπάρισμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ