Μαγειρεύουμε χοιρινή τηγανιά με πράσο

Γράφει ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς
Μαρινάρουμε το κρέας με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το χοιρινό για 10΄.Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2
- 3 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά και να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

Υλικά: 

800 γρ. χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δημοφιλείς αναρτήσεις