Υπέροχοι λαχανοντολμάδες με τόνο (συνταγή)

Γράφει ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς
Καθαρίζουμε το λάχανο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό του βρασμού. Το κρυώνουμε και βγάζουμε ένα-ένα τα φύλλα του, αφαιρώντας το σκληρό μέρος τους. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα

μυρωδικά. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον τόνο, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου διπλώνοντας τις άκρες και τυλίγοντας σε ντολμά. Τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας τα σκληρά κομμάτια και από πάνω τους ντολμάδες. Καλύπτουμε με τα υγρά του βρασμού, σκεπάζουμε με πιάτο και βράζουμε σε σταθερή χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα και 15’. Αφαιρούμε τους ντολμάδες και αν θέλουμε μπορούμε να δέσουμε το ζωμό όπως το αυγολέμονο, αναμειγνύοντας έναν κρόκο αυγού με χυμό 1 λεμονιού ή αναμειγνύοντας με χυμό λεμόνι κ κορν φλαουρ (για νηστήσιμο).

Υλικά:

- 2 κονσέρβες τόνο
- 1 άσπρο λάχανο
- 250γρ. ρύζι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 φλ. λευκό κρασί
- ½ φλ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι δυόσμο

Δημοφιλείς αναρτήσεις