Quantcast

http://picasion.com/

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Θεοχαρόπουλου στον ΣΚΑΪ

«Δημοκρατικό Κόμμα ή εναλλακτικά Προοδευτική Παράταξη, η πρότασή μου για την ονομασία του νέου ενιαίου φορέα»
Ο Βεροιώτης πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στην δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου. Δείτε το video:

Ειδικότερα τόνισε:


Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, από το 2015, όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φτιάξαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές συνθήκες και βάλαμε ένα στόχο, να προχωρήσουμε στον ενιαίο φορέα. Αυτά δρομολογούνται θετικά και επίσης το πολύ θετικό στοιχείο ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης επικεφαλής.

Ανακοινώθηκε μία ονομασία σε έναν πολυκομματικό φορέα και συνέβη το εξής: όχι μόνο δεν υπήρχε διαβούλευση και συναίνεση στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου όπως θα έπρεπε αλλά, ένα κόμμα σε έναν πολυκομματικό φορέα, η ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει ενεργά από την αρχή στο εγχείρημα, ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης για το πώς θα ονομαστεί! Είναι κάτι θεμελιακό η ονομασία σε έναν πολυκομματικό φορέα, δεν είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα.

Θεωρώ ότι ήταν μια ατυχής στιγμή. Πρέπει να σεβόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες, οι οποίες θα γίνουν και τους 212.000 πολίτες που ήρθαν και ψήφισαν. Δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα, ούτε συμφωνίες μονομερείς σε επίπεδο κορυφής.

Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ήταν ένας ευρύς τίτλος και εφόσον ήρθαν και άλλοι χώροι, το Ποτάμι αλλά και πολλοί άλλοι, θα πρέπει ο τίτλος να σηματοδοτεί το ευρύτερο. Κατά την άποψή μου αυτός ο τίτλος που προτάθηκε δεν ανταποκρίνεται στο ευρύτερο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στον προσυνεδριακό διάλογο του νέου ενιαίου φορέα θα θέσω σε διαβούλευση έναν τίτλο με βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο, όπως «Δημοκρατικό Κόμμα» ή εναλλακτικά «Προοδευτική Παράταξη».

Θεωρώ ότι ο τίτλος «Δημοκρατικό Κόμμα» σηματοδοτεί τον ενιαίο φορέα που πάμε να φτιάξουμε, είναι ευρύτερος και μπορεί να εντάξει και τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς και τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και τον χώρο του προοδευτικού κέντρου.

Να θυμίσω ότι και στην Ιταλία, όταν μετεξελίχθηκε η «Ελιά» ο συνασπισμός κεντροαριστερών δυνάμεων σε ενιαίο κόμμα ονομάσθηκε «Δημοκρατικό Κόμμα».

Είναι κάτι που στον προσυνεδριακό διάλογο θα συζητηθεί, για να αποφασιστεί στο συνέδριο η ονομασία του νέου φορέα.

Ο κόσμος έχει προσδοκίες από εμάς για υπευθυνότητα και δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και να γίνει συμμέτοχος. Είναι κατάκτηση ο δημοκρατικός διάλογος, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του συνεδρίου, για να αποφασιστούν όνομα, σύμβολο και, κυρίως, ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, πολιτική πρόταση.

Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αποφάσεις ενός και δύο ανθρώπων, αυτά γίνονται σε συνέδρια των κομμάτων, για αυτό είναι πολύ θετικό γεγονός ότι το συνέδριο θα προχωρήσει – θέλω να ελπίζω τον Μάρτιο να έχει διεξαχθεί – και όλα αυτά τα ζητήματα θα κλείσουν.

Προσωπικά είχα διεκδικήσει να διεξαχθεί το συνέδριο πριν την εκλογή επικεφαλής και θα τα είχαμε λύσει όλα αυτά ώστε να μην είχαμε αυτή τη συζήτηση σήμερα.

Θα λειτουργήσω συλλογικά, όπως λειτούργησα όλη αυτή την περίοδο, υπεύθυνα και προωθητικά, για την ενωμένη ισχυρή και ανανεωμένη προοδευτική παράταξη, για ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ