Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η πιο δύσκολη αποστολή του προπονητή της Βέροιας

Από την Τρίπολη, βρέθηκε το καλοκαίρι στη Βέροια αναλαμβάνοντας δύσκολη αποστολή, διότι πήγε σε ομάδα, που δεν είχε αδειοδότηση και αντιμετώπισε ουκ ολίγα προβλήματα. Ειδικά, όταν έχεις να διαχειριστείς ρόστερ με νεαρούς μόνο παίκτες, χωρίς την απαραίτητη παρουσία έμπειρων παικτών. Βέβαια, από την άλλη ο Απόστολος
Χαραλαμπίδης είναι ωστόσο από τους προπονητές, που έχει δουλέψει πολλάκις με νεαρούς ποδοσφαιριστές.Τα παραδείγματα του είναι χαρακτηριστικά και μάλιστα ορισμένα εξ αυτών πρόσφατα.

Για την ακρίβεια, στην περσινή σεζόν με τον Αστέρα Τρίπολης ανέδειξε τέσσερις ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων άπαντες πλέον από την Κ20 είναι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.Επαγγελματίες υπό την καθοδήγηση του στον Αστέρα Τρίπολης έγιναν οι Δουβίκας, Γλέζος, Αντζουλάς και Χριστόπουλος. Μάλιστα, ο πρώτος μετρά ήδη 8 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, ενώ ομάδες της Super League καλοβλέπουν ήδη την περίπτωση του, όπως έχει τουλάχιστον διαρρεύσει.«Είναι ταλέντα και δούλεψαν πολύ. Είναι ψημένοι στη δουλειά και πιστεύω ότι το μέλλον τους ανήκει. Η εξέλιξη τους είναι ραγδαία, αλλά πλέον εξαρτάται και από τους ίδιους», θα πει με νόημα ο Απόστολος Χαραλαμπίδης στη «Metrosport».

Οι Δεληζήσης και Διαμαντόπουλος

Πλέον, ο 49χρονος τεχνικός έχει αποκτήσει εμπειρίες στους πάγκους. Εχει περάσει ήδη από 16 ομάδες. Ηταν και στον Ηρακλή ως γυμναστής, με προπονητή τον Σάββα Κωφίδη. Στον Εορδαϊκό ανέδειξε δύο ποδοσφαιριστές, που πλέον ανήκουν στον Αρη και έχουν αγωνιστεί σε ουκ ολίγες ομάδες. Ο λόγος για τους Δεληζήση και Διαμαντόπουλο. Στην ομάδα της Πτολεμαΐδας ήταν από κοινού την περίοδο 2009-10.

Η περίπτωση Φορτούνη

Δεν είναι βεβαίως οι μόνοι… Ο Χαραλαμπίδης έναν χρόνο μετά βρέθηκε και στον πάγκο του ΑΟΤ, όταν στη διοικητική κορυφή των Θεσσαλών βρισκόταν ο Βαγγέλης Πλεξίδας. Στα Τρίκαλα είχε τον Φορτούνη. «Δουλέψαμε πολύ μαζί του», θυμάται ο Χαραλαμπίδης. Μετά πήγε στον Αστέρα ο Φορτούνης και στη συνέχεια έκανε τη μεταγραφή για τη Γερμανία και πλέον είναι στον Ολυμπιακό.

Αραβίδης και Τριποτσέρης

Στη Δόξα Δράμας τη σεζόν 2011-12 συνάντησε παίκτες, τους οποίους πίστεψε. Ενας εξ αυτών ήταν ο Αραβίδης. «Τον είχαμε πάρει από τον Αρη. Είχε να παίξει δύο χρόνια ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του 49χρονου τεχνικού.Από τη Δόξα ο Αραβίδης πήγε στον Πανιώνιο και μετά ακολούθησε η παρουσία του στην ΑΕΚ. Πέρα από τον Αραβίδη στη Δράμα είχε και τους Τριποτσέρη και Σοϊλέδη, που επίσης παίζουν στη Super League.

«Υπάρχουν παιδιά με εξέλιξη»

Φέτος το καλοκαίρι επέστρεψε στη Βέροια. «Υπάρχουν παιδιά, που μπορούν να εξελιχθούν», υποστηρίζει με έμφαση. Ο Χαραλαμπίδης κινήθηκε άμεσα για τον δανεισμό του Μπαστιάνου, τον οποίο και πήρε εντέλει από τον Αστέρα Τρίπολης, διότι τον γνώριζε, αλλά και τον πιστεύει.Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτός. «Πιστεύω στην ομάδα και στις δυνατότητες της. Εχουμε ταλέντο ως ομάδα. Υπάρχουν παιδιά όπως οι Λίταινας, Σουλιώτης, Ουνγιαλίδης, Δόρης, Δαμιανάκης, Καψάλης και Ρούνεϊ, που μπορούν να καθιερωθούν στη μεγάλη κατηγορία. Χρειάζεται ασφαλώς μεγάλη υπομονή και πρέπει να δουλευτούν σωστά για να υπάρχει εξέλιξη», ήταν τα λόγια του Απόστολου Χαραλαμπίδη μέσω της «Μ» για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ στην ομάδα της Ημαθίας.

«Προσοχή, είναι επικίνδυνη ομάδα»

Οσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και την επερχόμενη αναμέτρηση με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό ο Χαραλαμπίδης ανέλυσε χθες στους παίκτες του τον προσεχή αντίπαλο. Τόσο μέσω του dvd, όσο και στην προπόνηση. «Είναι επικίνδυνη ομάδα. Χρειάζεται προσοχή, διότι διαθέτουν ταχύτητα. Ωστόσο, αν εκμεταλλευτούμε αυτό που κάνουμε καλά, μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές του.Ο τεχνικός της Βέροιας δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Θα έχει και τον Καψάλη στη διάθεση του. Η αποστολή θα ταξιδέψει αεροπορικώς για την Κρήτη και τα Χανιά, ενώ στο γήπεδο της Βέροιας γίνονται εργασίες συντήρησης.


Πηγή: metrosport.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ