Quantcast

http://picasion.com/

Τα «headlines» του Δημοτικού Συμβουλίου

Η 22η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2017 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο. Επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ως εκπρόσωποι των πολιτών και δέκτες των όποιων παραπόνων, κατέθεσαν θέματα που απασχολούν τους δημότες. Το λόγο αρχικά πήρε,
όπως προβλέπει ο κανονισμός, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το δήμο και τις ζημιές που προκλήθηκαν στις περιουσίες των δημοτών. Στο θέμα αυτό στάθηκαν και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, δημιουργώντας αρκετές εντάσεις για περίπου 2 ώρες. 

Στην... περιφερόμενη και... άστεγη εικόνα της Παναγίας Σουμελά, καθώς και το καθεστώς οικογενειοκρατίας που επικρατεί τόσα χρόνια στη Μονή, αναφέρθηκε ο Αντώνης Καγκελίδης, προειδοποιώντας μάλιστα και με κατάληψη του Δημαρχείου αν δεν αλλάξει κάτι.

Στις ευχάριστες ασφαλτοστρώσεις που ξεκίνησαν στην πόλη αναφέρθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης, επισημαίνοντας και την ανάγκη αποκατάστασης πεζοδρομίων, όπως στην Κεντρικής.

Στο νεκροταφείο της Βεργίνας αναφέρθηκε ο πρόεδρος Μανώλης Εμμανουηλίδης και στον τρόπο που πρέπει να βρεθεί να απομακρυνθούν τα οστά από τάφους πάνω των 50 ετών, καθώς δεν υπάρχει οστεοφυλάκιο.

Το ξήλωμα χθες και των τελευταίων οργάνων από τις παιδικές χαρές και την κοινότητα του Τριλόφου κατήγγειλε ο πρόεδρος του χωριού, χαρακτηρίζοντας βάρβαρο το να μην έχουν πουθενά τα παιδιά να παίξουν.

Και κάπου μέσα στην προημερησίας συζήτηση, ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης ανακοίνωσε ότι η πολύπαθη Γέφυρα Κούσιου βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. «Η μελέτη παραλήφθηκε από το δήμο και είμαστε στη φάση που στελεχώνεται η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού προκειμένου να βγει το έργο στον αέρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ