Quantcast

http://picasion.com/

Τα "headlines" του δημοτικού συμβουλίου

Η 21η έβδομη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2017 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο. Επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ως εκπρόσωποι των πολιτών και δέκτες των όποιων παραπόνων, κατέθεσαν θέματα που απασχολούν τους δημότες. Το λόγο αρχικά πήρε,
όπως προβλέπει ο κανονισμός, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος έφερε την είδηση πως με τον ερχομό του νέου έτους θα έρθει στην πόλη μας η Υπουργός Λυδία Κονιόρδου για το θέμα της αναοριοθέτησης της Βέροιας. 

Σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολεία του δήμου αναφέρθηκε ο Νίκος Μπέκης, όπως το γυμνάσιο και λύκειο Μακροχωρίου που λειτουργούν ακόμα με βόθρο και η κατάσταση στις τουαλέτες είναι επικίνδυνη για τους μαθητές. Αλλά και για τον περιβάλλοντα χώρο του ΤΕΕ που θέλει καθάρισμα, καθώς πρόκειται και για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τέλος, ζήτησε ενημέρωση για τις ανεμογεννήτριες.
Ειδική συνεδρίαση αποκλειστικά για το θέμα θα πραγματοποιηθεί προσεχώς, όπως απάντησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Να γίνει δημόσια πρόσκληση στους φορείς και να ξεκινήσει η κουβέντα για την αναοριοθέτηση, έτσι ώστε με τον καιρό να βρούμε τη λύση προς όφελος των πολιτών και των αρχαιοτήτων, ζήτησε ο Αντώνης Μαρκούλης.

Μαρκούλης και Αποστολόπουλος επανήλθαν στις μηνύσεις που ασκούνται σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Μηνύσεις από ανύπαρκτα πρόσωπα, όπως είπε ο Αντώνης Μαρκούλης και πως δε μπορεί να ακυρώνεται η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου από ανθρώπους που έχουν άλλα πράγματα στο άρρωστο μυαλό τους.

Στο θέμα του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής επανήλθε ο Ζήσης Πατσίκας, λέγοντας πως από φέτος γίνεται υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία η κυκλοφοριακή αγωγή και συνεπώς είναι βέβαιο ότι θα γίνει αθρόα μετακίνηση του νομού στη Νάουσα, εκεί όπου λειτουργεί ήδη το πάρκο. 

Να πάρει ο δήμος θέση για το Τελωνείο, ζήτησε ο Αντώνης Καγκελίδης, γιατί όπως είπε, «στο τέλος θα μας θεωρήσουν και υπεύθυνους που δεν έγινε το έργο!»

Στο δάπεδο του δημοτικού σχολείου Νέας Νικομήδειας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τραπεζανλής, λέγοντας πως υπάρχει πιθανότητα να είναι από αμίαντο και αν ισχύει καλό θα ήταν να αντικατασταθεί, όπως και η σκεπή του ολοήμερου που χρήζει αντικατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ