Quantcast

http://picasion.com/

Φτιάξτε σολομό με μέλι και πορτοκάλι

Του Σεφ Γιώργου Μεταξά
Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Είναι ιδιαίτερο ψάρι, με ιδιαίτερη, υπέροχη γεύση. Και τώρα στη νηστεία, είναι μια εξαιρετική πρόταση, ειδικά μαγειρεμένο όπως προτείνει ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργου Μεταξά, με μέλι και πορτοκάλι. Δείτε τη συνταγή:

Βάλτε και τα φιλέτα του σολομού και ανακατέψτε καλά ώστε η μαρινάδα να καλύψει καλά τα φιλέτα. Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα, γυρίζοντάς τα που και που.

Προθερμάνετε το φούρνο και τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ (κρατήστε τη μαρινάδα)

Ψήστε τα για 12 -15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, αλλά προσέχοντας να μην στεγνώσουν. Το τελευταίο πεντάλεπτο του ψησίματος, αλείψτε τα με την μαρινάδα ώστε να γλασαριστούν.

Σερβίρετε πουδράροντας με λίγο λευκό σουσάμι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Υλικά
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
1/3 κούπας σόγια σος
1/3 κούπας χυμός πορτοκαλιού
1/4 κούπας μέλι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
λευκό σουσάμι
3 φιλέτα σολομού

Επιμέλεια :Μεταξάς Γιώργος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ