Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δυναμική εμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βέροια (ΦΩΤΟ)

Στη Βέροια βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1/11 ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα, Σταύρος Θεοδωράκης. Τον Σταύρο Θεοδωράκη προλόγισε ο Γιάννης Χασιώτης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη μεγάλη σημασία που δίνει ο νέος ενιαίος φορέας στη μεγαλύτερη δυνατή
συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου, κάτι που θα διασφαλίσει την ενότητα και τη δύναμή του.
Με αυτό ξεκίνησε και την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας πως αν προσέλθουν στις κάλπες εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, θα προκύψει ένας δυνατός χώρος, προοδευτικής λογικής και δίκαιης ανάπτυξης που θα έχει μια δυνατή φωνή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σε ερώτηση του «Βεροιώτη» σχετικά με τις δηλώσεις του Γιάννη Mανιάτης, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γενημματά, δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο και ότι δεν είναι ικανοί να κάνουν την ανατροπή και να υπερδιπλασιάσουν τα ποσοστά της παράταξης, απάντησε: «Όταν κατεβαίνουνε υποψήφιοι, αμφισβητούμε τους αντιπάλους μας, άρα μπορώ να δεχθώ την αμφισβήτηση ως λογική πράξη».

Ενώ σχετικά με την πρόθεση των Γεννηματά - Θεοδωράκη, για μη διάλυση των Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, κάτι που ο Γιάννης Μανιάτης το χαρακτήρισε ως μυστική συμφωνία, απάντησε: 
«Εξαρχής ο κ. Αλιβιζάτος, εγώ και νομίζω και η κα Γεννηματά, είχαμε εξηγήσει ότι η μεγάλη απόφαση για τη συνεργασία των δυο κοινοβουλευτικών κομμάτων είχε παρθεί. Μια απόφαση δεδομένη που δεν ενοχλεί κανέναν. Αλίμονο αν φτιάχνουμε ένα κόμμα για να έχουμε δυο ξεχωριστές ομάδες. Άρα δεν πρόκειται για μυστική, αλλά φανερή συμφωνία από την πρώτη στιγμή που δώσαμε τα χέρια με την Φώφη Γεννηματά και που αποσκοπεί στο να συνεργάζονται οι δυο Κ.Ο. και να βγάζουν μια δυνατή φωνή στη Βουλή».
Σχετικά με τον αριθμό των ψηφοφόρων, θεώρησε το κάτω από 100.000, αποτυχία.
Θεωρεί τον εαυτό του τόσο Στρατηγό όσο και Στρατιώτη. «Αν δεν εκλεγώ, θα υπηρετήσω σαν στρατιώτης», ανέφερε, ωστόσο δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία του την πρώτη Κυριακή.
Για το νέο κόμμα που θα προκύψει, με αρχηγό αυτόν που θα εκλεγεί από τις κάλπες, η δέσμευση είναι πως δε θα κατέβει άλλο κόμμα από αυτή τη συνεργασία. 
Η επόμενη μέρα για τον νέο φορέα: «Πρέπει να είναι προετοιμασμένος να κυβερνήσει. Πρέπει στο συνέδριο να βγάλει τις κυβερνητικές του προτεραιότητες, από άποψη θέσεων και κινήσεων για τη χώρα. Οι δικές μου είναι τρεις. Η πρώτη είναι ο περιορισμός του κομματικού κράτους, ένα άλλο δημόσιο, αντιγραφειοκρατικό, που θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα, η δεύτερη είναι η ανοιχτή παιδεία και η τρίτη μια παρέμβαση στην αγορά, τη φορολογία, τις επενδύσεις και την αγροτική παραγωγή».

«Δεν ξέρω ποια κόμματα δε θα κατέβουν στις εκλογές. Η άποψή μου είναι ότι δε θα κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σώμα με δυο κεφάλια που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα μεταφραστεί σε ένα κόμμα». 

«Αναζητούμε κυβερνητική λύση, δεν οδηγούμε τη χώρα σε επαναληπτικές εκλογές, δε συνεργαζόμαστε με το ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και είμαστε ανοιχτοί για ένα κυβερνητικό συμβόλαιο με αυτόν που θα κερδίσει στις εκλογές». 





































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ