Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ουσουλτζόγλου: «Οι εκλογές του Επιμελητηρίου έχουν γίνει rodeo»

Απολογισμός με αιχμές
Απολογισμό πεπραγμένων και δράσεων των ετών 2012 - 2017, έκανε σε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης 2/11 ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Νίκος Ουσουλτζόγλου. Οι επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου δε θα μπορούσαν να λείπουν από την ατζέντα του επί 11ετίας προέδρου. Αρχικά αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δράσεις και ενέργειες του Επιμελητηρίου.
- Για την απαλλαγή από το χαράτσι των βιοτεχνικών κτιρίων 
- Για τη ρύθμιση των δανείων των επιχειρήσεων
- Για την παράταση οικοδομικών αδειών των επιχειρήσεων
- Προτάσεις για τον νέο αναπτυξιακό και επιμελητηριακό νόμο αλλά και τα φορολογικά και ασφαλιστικά νομοσχέδια
- Προτάσεις για το νέο χωροταξικό σχέδιο της ΠΚΜ
- Ενεργή συμμετοχή στην οριοθέτηση - αναοριοθέτηση της Βέροιας από την Αρχαιολογική Υπηρεσία
- Ενέργειες και προτάσεις για την επιβολή ειδικού φόρου στον καφέ και αναδρομικής φορολόγησης των αποθεμάτων του 2016
- Μνημόνιο συνεργασίες με φορέα διαμεσολάβησης (O.D.R.) για ηλεκτρονικές πωλήσεις σε όλο το φάσμα των ενδοεπιχειρηματικών δραστηριοτήτων
- Σεμινάρια επιμόρφωσης
- Ενεργή συμμετοχή στο στρατηγικό σχεδιασμό βιώσιμης αστικής ανάπτυξης των τριών δήμων της Ημαθίας
- Διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων με οφέλη για τις επιχειρήσεις και την αντιμετώπιση της ανεργίας
- Μελέτη αξιοποίησης της πρώην Αγοράς της Κουλούρας για να στεγάσει τον Τελωνείο.
Για το τελευταίο, το θέμα του Τελωνείου, αναφέρθηκε εκτεταμένα ο συνεργάτης του, Στέλιος Κανδύλας, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στις ενέργειες που έγιναν από πλευράς Επιμελητηρίου για να λειτουργήσει το Τελωνείο στην Ημαθία και ενέργειες που γίνονται από άλλες πλευρές, τις οποίες και δεν καταλόγισε, ώστε να μην τελεσφορήσει. 
Στο θέμα του Τελωνείου αναφέρθηκε και ο Νίκος Ουσουλτζόγλου, «δείχνοντας» ως υπαίτιους που το έργο δεν έχει τελεσφορήσει, την ΑΜΑΛΘΕΙΑ και την Αντιπεριφέρεια, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις σχέσεις με την δεύτερη, ότι χειρότερο. 
«Το Υπουργείο Οικονομικών θέλει από την ΑΜΑΛΘΕΙΑ ένα παραχωρητήριο 1000 τμ των κτισμάτων για 50 χρόνια, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα. Από το περιφερειακό συμβούλιο πέρασε και έχει κολλήσει στην ΑΜΑΛΘΕΙΑ, σύμβουλος της οποίας λέει ότι δε θέλουν να παραχωρηθεί δωρεάν. Προτείναμε ένα συμβολικό ενοίκιο που μάλιστα θα το πληρώναμε οι επιχειρηματίες».
Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης αφορούσε στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου, τις οποίες χαρακτήρισε «ροντέο». «Από το 1985 η φροντίδα μας για το Επιμελητήριο ήταν να μην κομματικοποιηθεί και να μην ιδιωτικοποιηθεί ο χώρος. Δεν είναι υποχείριο κανενός. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο κλίμα στις εκλογές του Επιμελητηρίου, έχουν γίνει ροντέο», είπε χαρακτηριστικά, ασκώντας έντονη κριτική σε υποψηφίους για τον τρόπο που κινούνται προεκλογικά.

Τέλος, ζήτησε και από την ΑΝ.ΗΜΑ. να προχωρήσει σε έναν απολογισμό για το Imathia Quality που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου στην Αθήνα, θεωρώντας πως ήταν μια διοργάνωση που δεν ακούστηκε εκεί που έπρεπε και δεν είχε κάποιο θετικό απολογισμό για την Ημαθία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ