Quantcast

http://picasion.com/

Αδίστακτη σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους πιάστηκε στην Ημαθία

Μετρητά και κοσμήματα αποσπούσε από ηλικιωμένους συμμορία απατεώνων, η οποία δρούσε τον τελευταίο τουλάχιστον ενάμιση χρόνο σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Ως μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν στην Ημαθία δύο άνδρες (σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων των ανακριτικών
Αρχών), ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο συνεργοί τους, που
περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία. Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες -ηλικίας 23 έως 39 ετών- εμφανίζονταν άλλοτε ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και άλλοτε ως λογιστές ή φίλοι συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων.
Με τις παραπάνω υποτιθέμενες ιδιότητες και με το πρόσχημα είτε βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, είτε οφειλής προς την εφορία ή άλλης οικονομικής υποχρέωσης, έμπαιναν στα σπίτια των θυμάτων τους, από όπου έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, σε εννέα περιπτώσεις, οι οποίες καταγγέλθηκαν από τον περυσινό Ιούλιο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, των Ιωαννίνων και της Κοζάνης και «χρεώνονται» από την Αστυνομία στη συγκεκριμένη συμμορία, τα μέλη της φέρεται να απέσπασαν 34.100 ευρώ και κοσμήματα αξίας 25.400 ευρώ, κατά δήλωση των παθόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ