Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πού, πώς και πότε δίνει το χέρι του ο άντρας ο σωστός

Η χειραψία είναι τρόπος επικοινωνίας. Στη ζωή μας θα σφίξουμε πολλά χέρια. Πελάτες, πιθανοί πελάτες, γνωστοί, λιγότερο γνωστοί και άλλοι τόσοι θα σχηματίσουν μια πρώτη εντύπωση για εμάς από τη χειραψία μας και μόνο. Θέλουμε λοιπόν με τη χειραψία μας να περνάμε τα σωστά μηνύματα. Θέλουμε να δημιουργούμε θετικές εντυπώσεις. Άλλωστε αυτός
που είναι απέναντί μας μπορεί να είναι σημαντικός και να μας ενδιαφέρει η εντύπωση που θα κάνουμε. Τρία λοιπόν είναι τα κλειδιά για μια πετυχημένη χειραψία:

Πώς την κάνεις

Η χειραψία σου πρέπει να είναι σταθερή και σχετικά σφιχτή, όχι ξεψυχισμένη. Μην το παρακάνεις ωστόσο και λιώσεις το χέρι του δύσμοιρου! Σιγουρέψου επίσης ότι τα χέρια σου είναι καθαρά. Θέλεις ο άλλος να θυμάται εσένα, όχι τι έφαγες το μεσημέρι.

Κι ο ιδρώτας δεν είναι καθόλου καλός σύμβουλος σε μια χειραψία: αν τα χέρια σου είναι ιδρωμένα, σκούπισέ τα διακριτικά στο παντελόνι σου. Σε κάθε περίπτωση, όταν τείνεις το χέρι σου για χειραψία, πάντα να κοιτάς τον άνθρωπο απέναντί σου στα μάτια. Αν, τέλος, του χαμογελάσεις και λίγο, το έπιασες το νόημα…

Πότε την κάνεις

Η χειραψία έχει να κάνει με το timing. Μη διστάζεις να τείνεις το χέρι σου από φόβο μήπως μείνεις με… άδεια χέρια. Όλοι θα καταλάβουν την πρόθεσή σου βλέποντας το τεντωμένο χέρι σου. Και η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων θα ανταποδώσει την κίνηση.

Πρόσεχε ωστόσο πότε την κάνεις: μην κυκλοφορείς με το κουλό σου απλωμένο αναζητώντας χέρι για το χέρι σου! Πρέπει η χειραψία να έχει νόημα και η δουλειά σου είναι να βρεις πότε αποκτά νόημα και ουσία. Δεν χαιρετάς εξάλλου τον κολλητό σου διά χειραψίας.

Επιπλέον, λάβε υπόψη σου τις πολιτισμικές διαφοροποιήσεις, μιας και τα κοινωνικά έθιμα των λαών σχετικά με τη χειραψία δεν είναι πάντα ίδια. Σε κάποιες κουλτούρες είναι απαράδεκτο ένας άντρας να σφίγγει το χέρι μιας γυναίκας, ενώ σε άλλες η ίδια η χειραψία δεν είναι αποδεκτή ως τρόπος χαιρετούρας. Να είσαι ευαίσθητος σε τέτοια θέματα.

Πού την κάνεις

Η χειραψία είναι ένας ωραίος -και αντρικός- τρόπος χαιρετισμού και είναι κατάλληλη σχεδόν παντού. Ιδιαίτερα δε σε κοινωνικές εκδηλώσεις, δώσ’ του να καταλάβει τραντάζοντας μπόλικα χέρια! Σε κάθε περίπτωση, το πρωτόκολλο λέει πως τον οικοδεσπότη της συνεστίασης τον χαιρετάς διά χειραψίας και όταν πας και όταν φεύγεις από τη μάζωξη…

Μένοντας ξεκρέμαστος


Εντάξει, νιώθεις κομματάκι αμήχανα όταν τείνεις το χέρι σου για χειραψία και ο άλλος δεν ανταποδώσει. Πόσο μάλλον όταν όλοι οι άλλοι δουν την απόρριψη εκτός από τον τύπο το χέρι του οποίου προσπαθείς να γραπώσεις! Μη νιώθεις ωστόσο ταπεινωμένος. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο άλλος δεν σε θεωρεί σημαντικό για να σου δώσει το χέρι του, απλώς χάθηκε η στιγμή…

Να τι μπορείς να κάνεις για να διασφαλίσεις το γεγονός ότι ο άλλος θα καταλάβει τις προθέσεις σου για χαιρετούρα:


•Μην απλώνεις το ξερό σου για χειραψία όταν ο άλλος είναι απορροφημένος σε μια συζήτηση.
Μην πλησιάζεις τον άλλο από το πλάι με προτεταμένο χέρι, καθώς είναι δύσκολο να σε δει.Πριν τεντώσεις το χέρι σου, χαιρέτα λεκτικά τον άλλο για να τραβήξεις την προσοχή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ