Quantcast

http://picasion.com/

Πρόταση για Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής υπέβαλε η Πρωτοβάθμια στο Δήμο Βέροιας

Πρόταση για τη δημιουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής υπέβαλε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Η παιδαγωγικά τεκμηριωμένη πρόταση στηρίζεται στο γεγονός ότι η Κυκλοφοριακή Αγωγή αποτελεί σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τόσο στο Νηπιαγωγείο, όσο και στο
Δημοτικό Σχολείο και υλοποιείται μέσω στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων, χωρίς όμως τη δυνατότητα βιωματικής άσκησης των μαθητών, καθώς δεν υπάρχει στα όρια του Δήμου Βέροιας ένα Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αναγκαίο για την εμπέδωση της γνώσης.

Για τον λόγο αυτό, η δημιουργία ενός Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, σε συνδυασμό με την υλοποίηση αντίστοιχων συστηματικών δράσεων εντός του σχολείου, θα συμβάλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα οδικής παιδείας και θα θέσει τις βάσεις για τη διαμόρφωση της κυκλοφοριακής συνείδησης των παιδιών ως αυριανών πολιτών.

Ταυτόχρονα, η δημιουργία και λειτουργία ενός Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στα όρια του Δήμου Βέροιας θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στον συγκεκριμένο τομέα, αναδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου και της Πολιτείας σε θέματα οδικής ασφάλειας των παιδιών της.

Σε περίπτωση υλοποίησης της πρότασης, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης, μέσω του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, είναι έτοιμη να προωθήσει και να υποστηρίξει άμεσα την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων βιωματικής άσκησης των μαθητών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ