Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οργή και απόγνωση από τους εργαζομένους Καρυπίδη - ΕΝΚΛΩ στην εκδήλωση με τον Νεφελούδη

Στη Βέροια βρέθηκε χθες Τετάρτη 18/10 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του και με πρωτοβουλία της Ομάδας Δράσης Ανέργων Νομού Ημαθίας, συμμετείχε σε εκδήλωση - ομιλία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας για την
αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία, την κατάσταση εργαζομένων των S/M Καρυπίδη - Αρβανιτίδη, την κατάσταση στην ΕΝ. ΚΛΩ. και το έργο του υπουργείου σε εργατικά θέματα. 
Στην αίθουσα βρέθηκαν οι εργαζόμενοι των εν λόγω επιχειρήσεων, για να ακούσουν τι είχε να τους πει ο Γενικός για την περίπτωσή τους και να του εκφράσουν την απόγνωση στην οποία βρίσκονται. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, η δημοτική σύμβουλος Πετρούλα Παπαδίνα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαμπίδης
Για τα αιτήματα των εργαζομένων μίλησαν και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας και Πέλλας, καθώς και κάποιοι από τους εργαζομένους. 
Ανάμεσά τους και μια εργαζόμενη των s/m Καρυπίδης, που με ιδιαίτερη οργή και απόγνωση στα λόγια της, περιέγραψε την κατάσταση στην οποία καλείται η ίδια και η οικογένειά της, όπως και οι οικογένειες και των 1400 απλήρωτων εργαζομένων, να επιβιώσουν εδώ και 2 χρόνια.
Χαρακτηριστική ήταν και η στάση του Γενικού απέναντι στο πρόσωπο του επιχειρηματία των super market Καρυπίδη, λέγοντας πως «φθείρεται ο εαυτός σου όταν μιλάς με τέτοια άτομα». Όπως ανέφερε, σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου με τον κ. Καρυπίδη, συμφωνήθηκε η αναγνώριση των δεδουλευμένων, η καταβολή του δώρου και δυο μισθών την επόμενη ημέρα και η καταβολή των δεδουλευμένων σε δόσεις που θα προσδιορίζονταν στη συνέχεια. Την επομένη όμως το πρωί, οι νομικοί σύμβουλοι του επιχειρηματία ακύρωσαν τα πάντα.
Τέθηκαν και άλλα θέματα από τους παρεβρισκομένους, όπως αυτό της αδήλωτης εργασίας, της υποδηλώμενης εργασίας, τα δικαιώματα των αναπληρωτών δασκάλων, των δανειοληπτών του ΟΕΚ. Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:




























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ