Quantcast

http://picasion.com/

Μαθητές της Βέροιας: «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει, όχι να εξοντώνει»

«Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει, όχι να εξοντώνει», ήταν το κεντρικό σύνθημα κάτω από το οποίο ένωσαν τις φωνές τους εκατοντάδες μαθητές της Βέροιας φέρνοντας δυναμικά στο προσκήνιο τις ανάγκες τους. Στο επίκεντρο των αιτημάτων τους βρέθηκαν η ανάγκη να εξασφαλιστεί με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας η αναγκαία χρηματοδότηση
ώστε να λειτουργούν κανονικά τα σχολεία, να πάψουν να επιβαρύνονται οι οικογένειές τους για τη μόρφωσή τους, να μην καταργηθεί ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ, να μην προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης που μετατρέπει ακόμα περισσότερο το Λύκειο σε ανταγωνιστικό εξεταστικό κέντρο.
Μαθητές από πολλά σχολεία της Βέροιας συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια έκαναν μία ιδιαίτερα μαχητική και μαζική πορεία. Η κινητοποίηση ξεκινήσε μερικές ημέρες πριν και κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας οι μαθητές δεν έπαψαν να φωνάζουν συνθήματα για το σχολείο που θέλουν, για την ανάγκη χρηματοδότησης της Παιδείας, βάζοντας στο στόχαστρο και τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς αντί για κάλυψη των αναγκών της Εκπαίδευσης, δηλώνοντας ότι «ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στα αυγά μας, είναι να παλέψουμε τα δικαιώματά μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ