Quantcast

http://picasion.com/

Ξεκινάει η λειτουργία του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» στη Βέροια

Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών» είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που συστάθηκε στην Καβάλα με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα. Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από
ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά θέματα και ζητήματα. Για το σκοπό αυτό οι «Ενεργοί Πολίτες» οργάνωσαν το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου».

Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο» λειτουργεί με επιτυχία εδώ και τέσσερα χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Τύρναβο.

Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας. Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών» έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από το Νοέμβρη 2017 έως τον Ιούνιο του 2018, συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, εργαστηρίων και αλληλοδιαδραστικών συζητήσεων. Επίσης, το διδακτικό υλικό και η ενδεικτική βιβλιογραφία αναρτώνται στην ιστοσελίδα όπου, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό κωδικό.

Από το Νοέμβρη του 2017 θα ξεκινήσει στη Βέροια, ο παρακάτω ετήσιος επιμορφωτικός τομέας:

1) Ψυχολογία – Κοινωνιολογία (θέματα που άπτονται της ψυχικής και κοινωνικής μας υγείας)

Οι συναντήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του 3ου ΓΕΛ Βέροιας ύστερα από παραχώρηση του Δήμου Βέροιας για το σκοπό αυτό.

Στο κλείσιμο του προγράμματος θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Προϋποθέσεις

Δεχόμαστε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2017 αιτήσεις εγγραφών μελών άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.

Στη σελίδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου 
http://www.koinonikopanep.com υπάρχει ηλεκτρονική αίτηση όπου η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.

Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με τη συντονίστρια του νομού Ημαθίας, κ. ΠάττυΠαπαδήμου – Θεοδωρίδου, στο τηλ. 6977024950 και με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του φορέα κ. ΕλεονώραΚαζαντζίδου στο τηλ. 6947449794 και 6932377138 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση (ιστοσελίδα: www.koinonikopanep.com).

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο παρακάτω email:
Koinonikopanep@gmail.com
fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ