Quantcast

http://picasion.com/

Επιστρέφει το Riv3r enduro στη Μπαρμπούτα

Δυστυχώς κάποια γραφειοκρατικά κολλήματα δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή την φετινή χρονιά, αλλά η τριανδρία των Γιώργου Τριπολιτάκη, Χάρη Παπαδόπουλου και Αντώνη Μπαζάκα ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη χρονιά κρατώντας το περσινό πετυχημένο τους επιτελείο, αλλά έχοντας συνάψει και δυνατές συμμαχίες. Στα
πλαίσια του τελευταίου πρωταθληματικού αγώνα enduro Βορείου Ελλάδος στην Βέροια, είχαμε μία πλούσια αποκαλυπτική συζήτηση για τα σχέδια του Riv3r 2018 με τον Γιώργο Τριπολιτάκη που παραμένει ο ιθύνων νους, προϊδεάζοντας για κάτι ακόμα καλύτερο, έχοντας ανεβάσει ακόμη ψηλότερα τον πήχη. Κατά πρώτον έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί μία νέα λέσχη από τους υπεύθυνους του οργανωτικού team του Riv3r. 

Στα αγωνιστικά η διαδρομή έχει σχεδιαστεί και είναι σχεδόν έτοιμη, με αντίστροφη πορεία από την περσινή, με νέες προσθήκες διάρκειας 25 km, έχοντας περάσματα και σε ένα παλιό μεταλλείο. Θα υπάρχουν ζώνες που δεν θα επιτρέπεται η εξωτερική βοήθεια όπως και χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για τους θεατές. Ο αγώνας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, με τους πρώτους αναβάτες των κατηγοριών να πραγματοποιούν τρεις γύρους. Οι αναβάτες θα χωριστούν ανάλογα με την δυναμική σε τέσσερις κατηγορίες ενώ θα υπάρχει ακόμη μία κατηγορία για αναβάτες που θα διαγωνιστούν σαν ζευγάρια.

Κεντρικό σημείο παραμένει η Μπαρμπούτα στον αγώνα, με την φιλοσοφία του αγώνα να παραμένει ίδια, ένα απαιτητικό enduro με κάποιες extreme προσθήκες.

Χωρίς να έχει οριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία, υπολογίζεται ότι αγώνας θα διεξαχθεί στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου ή στο πρώτο του Ιουνίου, ανάλογα με το πρόγραμμα της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. για το 2018. Ο αγώνας θα ξεκινήσει με τον σαββατιάτικο πρόλογο που θα έχει κυκλική φορά με περάσματα μέσα στο ποτάμι αλλά και κάποια φυσικά εμπόδια.

Για τους πρώτους κάθε κατηγορίας, αλλά και της γενικής, θα υπάρχουν έπαθλα, όπως και για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν αναμνηστικά. Υπάρχει έντονη κινητικότητα για να υπάρχουν εκτός από τους Έλληνες συμμετέχοντες και αναβάτες από άλλα κράτη.

Αυτά σαν μία πρώτη εικόνα για έναν αγώνα πολύ ξεχωριστό στημένο με μεράκι, έχοντας πολλές ακόμα εκπλήξεις, που όσο πλησιάζει ο καιρός το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο. 

Το Riv3r enduro crossing ήρθε για να μείνει σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο που ξυπνά παιδικές μνήμες στους ντόπιους μεγαλύτερης ηλικίας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν έναν επίγειο παράδεισο στο κέντρο της Βέροιας. Το σύνθημα ήταν «πες μου κάτι που δεν γίνεται» και αφού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις επανέρχεται με νέα δυναμική. 

Ν. Ζέλλιος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ