Quantcast

http://picasion.com/

Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι στο Χώρο Τεχνών

Στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών της Βέροιας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 15/10 η μουσική εκδήλωση με τον τίτλο «Το ταξίδι» Μη μου γράφεις γράμματα… από την μοναδική Εστουδιαντίνα. Ετσι ο Δήμος Βέροιας τίμησε την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης με μία συναυλία που έδωσε το μήνυμα της ειρήνης και της προσφοράς σε όλους όσους
βίωσαν και βιώνουν τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μία συναυλία – αφιέρωμα στην ελευθερία και τη ζωή. Δυο δεκαετίες η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας ασχολείται με τις μουσικές και τα τραγούδια των Ελλήνων αλλά και με τις συγγένειες που συνδέουν του λαούς της Μεσογείου μέσα από τη Μουσική , ως Κοινή Γλώσσα των Λαών. 

Αυτό το ταξίδι με τους ήχους της Εστουδιαντίνας, σαν ένα καραβάνι που ξεκινάει από την Ανατολή, τα Βαλκάνια, τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και καταλήγει στην Ελλάδα του σήμερα και του χθες, μια Ελλάδα γεμάτη καημούς και πάθος για τη ζωή με έρωτα και φως. Ένα σπαρακτικό μουσικό οδοιπορικό που περιλαμβάνει τραγούδια για τον ξεριζωμό, από λαούς της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου που τον βίωσαν έντονα – Έλληνες, Ιταλούς, Πορτογάλους και Άραβες. Την καλλιτεχνική Διεύθυνση είχε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Πηγή: alli-apopsi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ