Quantcast

http://picasion.com/

Δημόσιο: 15.683 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις έως το τέλος του έτους

«Μπαράζ» προσλήψεων στο Δημόσιο αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους σε φορείς όπως υπουργεία, ΔΕΚΟ, δήμους, νοσοκομεία, σωφρονιστικά ιδρύματα, μουσεία κ.λπ. Οι περισσότερες προσλήψεις αφορούν σε προσωπικό που θα προσληφθεί στους ΟΤΑ είτε με μόνιμες συμβάσεις είτε με εποχικές. Παράλληλα, εκτός από τις τρεις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού που έχουν ανακοινωθεί, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται άλλους τέσσερις διαγωνισμούς για 1.511 θέσεις.

Σε τέσσερις φορείς του Δημοσίου θα απορροφηθούν 53 μόνιμοι υπάλληλοι σύμφωνα με την προκήρυξη 13Κ/2017 του ΑΣΕΠ. Το νέο προσωπικό θα προέρχεται από τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ και θα εργαστεί στην ΑΑΔΕ, στην ΑΕΜΥ Α.Ε., στο ΕΚΕΨΥΕ και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα γίνουν 48 προσλήψεις ΠΕ Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Ιατρών ειδικοτήτων Ακτινοδιαγνωστικής, Γενικής Ιατρικής, Ορθοπαιδικής, Παιδιατρικής, Οδοντιατρικής, ΠΕ Παιδοψυχιάτρων, ΠΕ Ψυχιάτρων, ΠΕ Λογοπεδικών και σε έλλειψη ΤΕ Λογοθεραπευτών, ΠΕ Πληροφορικής και ΠΕ Ψυχολόγων. Τρεις προσλήψεις ΤΕ Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ Διοικητικού/Διοίκησης Μονάδων Υγείας, ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και ΤΕ Νοσηλευτικής. Δύο προσλήψεις ΔΕ Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Διοικητικού (Γραμματέων) και ΔΕ Διοικητικού. Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 7 Νοεμβρίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 22 Νοεμβρίου 2017.

99 θέσεις στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου»

Το ΑΣΕΠ προκηρύσσει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 99 συνολικά θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» ΝΠΙΔ. Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης είναι: 58 ΠΕ Νοσηλευτικής, 1 ΔΕ Βοηθών Φαρμακείων, 2 ΔΕ Γραμματέων, 20 ΔΕ Νοσηλευτικής, 6 ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, 2 ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Μηχανημάτων, 10 ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 28 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ. Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή.

335 Εργασιακοί Σύμβουλοι στον ΟΑΕΔ


Στην πρόσληψη 335 Εργασιακών Συμβούλων θα προχωρήσει ο ΟΑΕΔ. Αναλυτικά θα προσληφθούν 305 άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ειδικοτήτων: ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού (Εργασιακοί Σύμβουλοι Ανέργων) 221 θέσεις, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού (Εργασιακοί Σύμβουλοι Εργοδοτών) 84 θέσεις και 30 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) ειδικότητας: ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (Εργασιακοί Σύμβουλοι Ανέργων).

Το αντικείμενο απασχόλησης των κλάδων ειδικοτήτων ΠΕ (Διοικητικού-Οικονομικού) και ΤΕ (Διοικητικού-Λογιστικού) Εργασιακός Σύμβουλος Ανέργων καθορίζεται ως εξής: 1. Υλοποιεί τη συμβουλευτική διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης, με ατομική/ές συνέντευξη/εις, ώστε να διερευνήσει το προφίλ του ανέργου, τις ανάγκες του, τα εμπόδια ένταξής του στην αγορά εργασίας και να προσδιορίσει τον επαγγελματικό του στόχο. 2. Υλοποιεί τη συμβουλευτική διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης σε ανέργους ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 3. Καταχωρεί το προφίλ του ανέργου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού (ΟΠΣ). 4. Συντάσσει και επικαιροποιεί το Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) σε συνεργασία με τον άνεργο, βάσει των ανωτέρω διαδικασιών, το οποίο καταχωρείται στο ΟΠΣ. 5. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες (Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτικής). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 15 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής στο ΑΣΕΠ.

510 διανομείς, οδηγοί και υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ

Τις τελευταίες λεπτομέρειες του διαγωνισμού επεξεργάζονται τα αρμόδια στελέχη του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη μόνιμου προσωπικού των ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αγοράς Εργασίας», η προκήρυξη καθυστέρησε λόγω της αλλαγής στα κριτήρια των υποψηφίων και πιο συγκεκριμένα στα όρια ηλικίας. Οπως επισημαίνουν ανώτατα στελέχη των ΕΛΤΑ, σύντομα ο διαγωνισμός θα πάρει το δρόμο του Εθνικού Τυπογραφείου. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω ΑΣΕΠ.

Η τελευταία μεγάλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα ΕΛΤΑ ήταν πριν από δέκα χρόνια, ενώ κάθε χρόνο η εταιρία καταφεύγει στη λύση της απασχόλησης εποχικού προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται κατά περιόδους. Το υπάρχον προσωπικό που εργάζεται στα ταχυδρομεία δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες που ανακύπτουν, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 52 έτη. Ηδη από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την έγκριση των προσλήψεων. Η σχετική απόφαση προβλέπει πως οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 230 Ταχυδρόμων-Διανομέων, 215 Υπάλληλοι Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, 25 Διοικητικών στις ειδικότητες: Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15, Τεχνικών-Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3, Πληροφορικής 7, 25 Οδηγών και 15 Διαμετακομιστών.

633 σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Για τα τέλη του έτους μεταφέρεται η νέα προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για 633 υπαλλήλους στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Πριν από λίγες εβδομάδες ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ είχαν συνάντηση με το γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχη Φυτράκη για την προώθηση της διαδικασίας προσλήψεων που θα πραγματοποιηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή. Η Ανεξάρτητη Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του διαγωνισμού. Στο site της Διαύγειας δημοσιεύτηκε απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου με την οποία καθορίζονται οι θέσεις που θα καταληφθούν από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ.

68 στο υπουργείο Πολιτισμού

Την πρόσληψη 68 μόνιμων υπαλλήλων έχει αιτηθεί το υπουργείο Πολιτισμού για το επείγον ζήτημα της ανάδειξης και της φύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα αφορά, μεταξύ άλλων, σε θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες, καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε φορείς όπως: Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, Κεντρική Υπηρεσία και Μουσείο της Ακρόπολης. Το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται ήδη στα γραφεία του ΑΣΕΠ για επεξεργασία και αναμένεται να σταλεί για ΦΕΚ το αμέσως επόμενο διάστημα.

300 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΔΑΠ

Νέα μεγάλη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ έρχεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφορά στην πρόσληψη 300 μόνιμων υπαλλήλων στην ΕΥΔΑΠ. Οι συγκεκριμένες θέσεις έχουν εγκριθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να υπάρξει και σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι: ΠΕ Διοικητικοί 5, ΠΕ Οικονομικοί 15, ΠΕ Στατιστικοί 1, ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές 5, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 20, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 7, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 12, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 3, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 2, ΤΕ Προγραμματιστές 3, ΤΕ Διοικητικοί 2 και ΤΕ Οικονομικοί 15, ΔΕ Μηχανολόγοι 5, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων 3, ΔΕ Δομικών Εργων 12, ΔΕ Οδηγοί C Κατηγορίας 25, ΔΕ Οδηγοί C, D Κατηγορίας 5, ΔΕ Γραμματείς 5, ΔΕ Καταμετρητές 25, ΔΕ Φύλακες 20, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ 2, ΥΕ Εργάτες 75 και ΥΕ Αποθηκάριοι 5.

5.000 μόνιμες προσλήψεις στους 325 δήμους

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα μεγάλη προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία θα προσληφθούν 5.000 μόνιμοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων. Ο διαγωνισμός αυτός αφορά στα αιτήματα των δήμων για τους οποίους κρίθηκε αντισυνταγματική η ανανέωση συμβάσεων στους υπαλλήλους που δουλεύουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως ο τομέας της καθαριότητας. Στελέχη του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα προς το τέλος του 2017. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, εργάτες συνοδοί απορριμματοφόρων κ.λπ. Η μοριοδότηση για την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα είναι διαφορετική από τις άλλες προκηρύξεις καθώς έχουν προβλεφθεί αυξημένα μόρια για όσους έχουν προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση. Αναλυτικά σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με την ειδική διαδικασία, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση Β’ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας ΟΤΑ ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις μήνες.

7.685 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για 7.685 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους της χώρας. Οι θέσεις θα πληρωθούν από μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι θα απασχοληθούν για διάστημα οκτώ μηνών σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάποιες από τις ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι: βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, χειριστές H/Y, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων κ.ά. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες: εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων, εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ ΠΕ και ΤΕ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ και εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ