Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διαμαρτυρίες κατοίκων για τα διατηρητέα στην Ιεραρχών

Την έντονη διαμαρτυρία τους μας εξέφρασαν γείτονες - πολίτες στο ιστορικό κέντρο της Βέροιας που έχουν να κάνουν με τα διατηρητέα στην οδό Ιεραρχών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αρμόδιοι θα πρέπει να προβούν σε άμεσες ενέργειες γιατί εγκυμονούνται κίνδυνοι για την δημόσια υγεία. Μάλιστα, μας έστειλαν και φωτογραφικό υλικό για του
λόγου το αληθές. Οι επισυναπτόμενες εικόνες είναι από οίκημα στην καρδιά της Βέροιας (διατηρητέα στην Ιεραρχών). 

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που μας στείλανε:

Αυτές οι εικόνες κοι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Πολεοδομίας, Κες/Κοι της Αρχαιολογίας και αρμόδιοι του τμήματος Υγιεινής, υπάρχουν εδώ και πολλά έτη με αυτό το κτίριο να είναι σε αυτή την καταπληκτική κατάσταση, φυσικά να έχουν ενοχληθεί οι ιδιοκτήτες, να έχουν γίνει έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες, να έχουν γίνει επιτόπιοι έλεγχοι, να έχουν δοθεί υποσχέσεις τακτοποίησης (όπως φαίνεται φυσικά και στην ταμπέλα που τοποθετήθηκε) και όλα καλά καμωμένα σήμερα το έτος 2017.

Όμως είναι ακριβώς έτσι;;; Όχι. Διότι, από την μια πλευρά έχουμε αδιάφορους ιδιοκτήτες, υπηρεσίες που τοποθετούν ταμπέλ
ες (απαλλαγή ευθύνης) υπηρεσία Αρχαιολογίας που «λέει» μέσω ιδιοκτητών ότι δεν αφήνει η Αρχαιολογία και από την άλλη, γείτονες του οικήματος (ο θεός να το κάνει), να έχουν άμεσο πρόβλημα υγιεινής, επικινδυνότητας, αισθητικής και κόστος που προσπαθούν να μην έρθουν οι «μικροί μόνιμοι κάτοικοι» (αρουραίοι, φίδια κτλ.) αυτού του ρημαγμένου «αρχοντικού» στην πόρτα τους.

Αυτά συμβαίνουν σε πόλη που προφανώς έχει αποφασιστική Διοίκηση, με ακέραιους αρμοδίους υγιεινής, με πεζοδρομημενη την περιοχή της Ιεραρχών, για να δεχθούν τον τουρίστα και να πάρουν τις αναμνήσεις τους.

Φυσικά δεν μόνο αυτό το έκτρωμα, υπάρχουν και άλλα, μόνο που οι ταμπέλες που τοποθετήθηκαν έχουν «πέσει» από το πολύ ενδιαφέρον των ιδιοκτητών και των αρμοδίων. Φυσικά αυτός που περνά από αυτά τα «αρχοντικά», πέρα από την εικόνα που έχει για την νοικοκυροσύνη των ιδιοκτητών, έχει να αντιμετωπίσει (αν το γνωρίζει), την κεραμίδα η το ξύλο που θα πέσει στο κεφάλι του.

Έτσι λοιπόν κύριοι ΑΡΜΟΔΙΟΙ, για να μην μας αναγκάσετε να ξοδευτούμε με εξώδικα και αγωγές, φροντίστε άμεσα και εντός εύλογου διαστήματος και όχι υποσχέσεις του τύπου «θα το δούμε», η «θα διευθετηθεί άμεσα» να τελειώνει αυτή η ιστορία

Και να τελειώνει ΑΜΕΣΑ είτε με το να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες να αποκαταστήσουν την επικινδυνότητα και την υγιεινή της περιοχής, η να πάνε άμεσα τα θέματα στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Αναλογισθείτε όλοι οι εμπλεκόμενοι τις ευθύνες σας αν γίνει κάποιο δυσάρεστο συμβάν.


Δείτε φωτογραφίες:








ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ