Quantcast

http://picasion.com/

Αυτά είναι τα «Κάστρα» των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς - Φαβορί η Φώφη στη Βέροια

«Πόρτα, πόρτα» έχουν αρχίσει να δίνουν την μάχη όλοι οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς που επισκέπτονται πόλεις και χωριά της Ελλάδας και συνομιλούν με ψηφοφόρους με στόχο να αναδείξουν τα επιχειρήματά τους προκειμένου να τους προσελκύσουν πολιτικά ενόψει των εκλογών. Την πόλη της Βέροιας έχει ήδη επισκεφθεί ο ευρωβουλευτής Νίκος
Ανδρουλάκης, ενώ επίκειται η επίσκεψη του δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν αποκλείεται και άλλη επίσκεψη υποψηφίου μέχρι τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου.
Οι περιοδείες για ορισμένους από τους υποψηφίους γίνεται με πιο εύκολο τρόπο. Ο λόγος είναι γιατί είτε ως επικεφαλής είτε ως κεντρικά στελέχη διαθέτουν κομματικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα και είναι πιο εύκολο λόγω των επαφών τους να διοργανώσουν με καλύτερους όρους μια επίσκεψη για να μιλήσουν σε στελέχη και σε πολίτες. Παράλληλα , τα επιτελεία και οι συνεργάτες των υποψηφίων, έχουν απλώσει χάρτες πάνω στα τραπέζια και σαν τους στρατηγούς στη μάχη χαράσσουν και σχεδιάζουν τις κινήσεις τους, για το πώς θα προχωρήσουν μέχρι τις εκλογές με βάσει τον προγραμματισμό τους αλλά και τις «δυνάμεις» που διαθέτουν . Τα «Κάστρα» που έλεγαν και οι παλαιότεροι.

Είναι οι περιοχές, οι πόλεις ή και οι νομοί που οι υποψήφιοι διαθέτουν συμπαγείς δυνάμεις οι οποίες τους υποστηρίζουν και βασίζονται για την εκλογή τους πάνω σε αυτές. Στελέχη, κομματικές οργανώσεις , προσωπικές σχέσεις, κουμπαριές, όλα παίζουν ρόλο στις εκλογές. Οι πάντες επιστρατεύονται...

Πάμε να γνωρίσουμε από κοντά ποιές είναι αυτές οι περιοχές που οι υποψήφιοι αποδίδουν μεγάλη σημασία και τις θεωρούν προνομιακές τους πόλεις τα «κάστρα» τους για να δώσουν την εκλογική μάχη. 


Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως επικεφαλής του κόμματος διαθέτει οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου οι επισκέψεις της σε πολλές περιοχές γίνονται με τεράστια αποδοχή. Ωστόσο υπάρχουν περιοχές που η επικεφαλής της ΔΗΣΥ διαθέτει επιπλέον δυνάμεις που την υποστηρίζουν για την εκλογή της στο νέο φορέα. Αυτές οι περιοχές είναι της Β΄ Αθήνας, Β’ Πειραιά, περιφέρεια Αττικής, Α’ Θεσσαλονίκης, Χανιά, Χαλκιδική, Καβάλα, Σέρρες, Βέροια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Λάρισα, Άρτα, Δωδεκάνησα, Κεφαλονιά και Χίο.

Σταύρος Θεοδωράκης

Ως επικεφαλής του Ποταμιού και ο Σταύρος Θεοδωράκης διαθέτει επιπλέον πολιτικούς φίλους σε περιοχές στις οποίες θεωρεί ότι έχει επιπλέον δύναμη: Οι περιοχές αυτές είναι όπως λένε συνεργάτες του αρκετές στην Αττική, τα Χανιά (λόγω εντοπιότητας) αλλά και περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και των Ιωαννίνων .

Νίκος Ανδρουλάκης

Ως πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης διαθέτει πολλούς «πυρήνες» στελεχών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Στελέχη του αναφέρουν ως τέτοιες, την Ξάνθη απ' όπου σπούδασε κιόλας στο πολυτεχνείο , το Κιλκίς, , τη Καστοριά , τα Γιάννενα, τη Θεσπρωτία, την Λευκάδα, αλλά και τα Τρίκαλα , την Καλαμάτα, την Λακωνία καθώς και σε δύο νομούς της Κρήτης απ΄όπου κατάγεται: Το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Γιάννης Ραγκούσης

Ο «παριανός» Γιάννης Ραγκούσης, ως πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «φιλικές» με την έννοια της πολιτικής δύναμης και παρουσίας προς εκείνον περιοχές θεωρούνται όπως λένε στελέχη του , η Ήπειρος, η Μακεδονία, και νησιωτικές περιοχές στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Γιώργος Καμίνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων διαθέτει καλό δίκτυο επαφών σε πολλά σημεία της Ελλάδας έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με δημάρχους όπως τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. Βεβαίως προνομιακή του περιοχή η Αθήνα από όπου αντλεί και τις περισσότερες δυνάμεις. Με την ανακοίνωσή όμως της υποψηφιότητάς του, ο κ. Γιώργος Καμίνης, συναντά στελέχη όχι μόνο αυτοδιοικητικά, σε πολλές περιοχές της Ελλάδα και συνομιλεί μαζί τους.

Γιάννης Μανιάτης

Ο έτερος υποψήφιος για την κεντροαριστερά βουλευτής Αργολίδας, εκτός από τον τόπο εκλογής του, διαθέτει όπως αναφέρουν οι επιτελείς του μεγαλύτερες επιρροές στις περιοχές όπως : Αττική, Πελοπόννησο , Θεσσαλία, Δ. Μακεδονία, Ήπειρο και Κρήτη.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ στο νομό Αρκαδίας, πέραν την εκλογικής του περιφέρειας, διαθέτει δυνάμεις τις οποίες υπολογίζει περισσότερο από άλλες περιοχές. Οι περιοχές αυτές βρίσκονται στην Ηλεία, τη Χίο, τη Λευκάδα, την Αιγιαλεία, την Άρτα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη , τα Γιαννιτσά, και ορισμένες περιοχές στην πρώτη και δεύτερη περιφέρεια της Αθήνας.

Απόστολος Πόντας

Ο υποψήφιος από την ΕΔΕΜ κινείται με μεγαλύτερη πολιτική άνεση σε αστικές περιοχές, στην Περιφέρεια κεντρικής Ελλάδας, διαθέτοντας πολιτικούς φίλους στη Θεσσαλία (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος) , στην Πελοπόννησο σε νομούς όπως Αχαΐα, Ηλεία, Αρκαδία, Μεσσηνία και Αργολίδα, στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και Ανατολική Μακεδονία Θράκης, Κοζάνη, Γρεβενά, Χαλκίδα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Σάμο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Στις δικές τους περιοχές με βάσει και την εντοπιότητά τους βασίζονται και οι κ.κ. Κώστας Γάτσιος, και Δημήτρης Τζιώτης που είναι επίσης υποψήφιοι για το νέο φορέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ